Afstudeeropdracht: Informatiestructuren

09 november 2020

De VO-raad zoekt een masterstudent bestuurlijke informatiekunde, informatiekunde of informatiemanagement voor een (afstudeer)onderzoek.

Het onderzoek richt zich op het beantwoorden van de volgende vraag:

Hoe kunnen stelsels van voorzieningen, standaarden en informatiestructuren in andere sectoren een voorbeeld zijn voor een landelijk stelsel van informatievoorziening in het primair en het voortgezet onderwijs en wat moet op sector/landelijk niveau worden geregeld om zo’n informatiestructuur te realiseren voor het primair en voortgezet onderwijs?

Wat biedt de VO-raad: Kennismaking met een pittig werkveld vol (politieke) spanning en wetenschappelijke uitdagingen. Persoonlijke begeleiding door een beleidsadviseur of een projectleider. Een werkplek bij ons op kantoor (mits de coronabeperkingen worden versoepeld of opgeheven) en meedraaien in één van onze teams als een collega. Een stagevergoeding van € 350,= bruto per maand en, indien passend en nodig, een laptop en telefoon in bruikleen.

Details: Het gaat om een aanstelling in het tweede semester van het studiejaar 2020-2021. Voorbereidende gesprekken kunnen worden gepland eind 2020. Aanstelling gebeurt op basis van een kennismakingsgesprek met de begeleider bij de VO-raad en de coördinator afstudeerders van de VO-raad. Selectie voor het kennismakingsgesprek vindt plaats op basis van jouw cv en een motivatiebrief waarin je jouw aanpak van deze opdracht beschrijft.

Wil je meer weten over afstuderen bij de VO-raad? Neem dan contact op met Jasper Aalbers-Kaliarnta.

Wil je meer weten over deze opdracht? Neem dan contact op met Jeffrey Hietbrink.

Reageren kan tot en met 25 november 2020.