Praktijkvoorbeelden: ondersteuning bij mentale problemen leerlingen

11 februari 2021

Het programma Voortgezet Leren verzamelde voorbeelden van scholen over hoe zij hun leerlingen tijdens de coronacrisis ondersteunen bij hun mentale welzijn. 

Praktijkvoorbeelden op een rij:

Directeur Martin Brouwer van Greijdanus Enschede: "Weer naar school: geef leerlingen mentaal een goede start"

Let goed op de sociaal-emotionele behoeften van leerlingen als de schooldeuren weer opengaan, is het advies van directeur Martin Brouwer van Greijdanus Enschede. Dat leerde hij na de vuurwerkramp, in mei 2020 alweer twintig jaar geleden.

>> Lees het hele interview met Martin Brouwer: Weer naar school: geef leerlingen mentaal een goede start. 

Ellie Langenhuizen, projectleider van het onderwijsinnovatieteam bij Helicon VMBO Nijmegen: "Focus op welbevinden van leerlingen, dan gaat het leren beter"

Leerlingen leren meer als je hun welbevinden voorop zet. Vanuit die visie richt Helicon VMBO Nijmegen het onderwijs in coronatijd in.


>> Lees het hele interview met Ellie Langenhuizen: "Focus op welbevinden van leerlingen, dan gaat het leren beter"

Petra Wierstra en Sjanie Bremer van het Lauwers College (Fr): De leerling in beeld door sterke driehoek met docent en coach

Iedere leerling reageert anders op thuisonderwijs en heeft een eigen behoefte aan ondersteuning. Hoe kun je deze behoefte van iedere leerling achterhalen en eraan voldoen? Petra Wierstra en Sjanie Bremer van het Lauwers College delen hun ervaringen.


>> Lees het hele interview met Petra Wierstra en Sjanie Bremer: De leerling in beeld door sterke driehoek met docent en coach.​​