De eerste bijeenkomst van de leergemeenschap ‘Jeugdhulp in de school’ is op 25 maart. Deze leergemeenschap is een initiatief van het Steunpunt Passend Onderwijs en het Nederlands Jeugd Instituut (NJi). Dit jaar ligt er nog meer nadruk op ervaringen rond de organisatie van jeugdhulp in de school.

Leergemeenschap Jeugdhulp in de school

De eerste bijeenkomst start met een informatieblok over actuele zaken (denk bijvoorbeeld aan de opbrengsten van het programma Mét andere ogen) en een lezing van dr. Bert Wienen. In zijn lezing gaat Wienen in op een aantal praktijkervaringen rond de organisatie van jeugdhulp in school. Hij vertelt over zijn ervaringen in o.a. Friesland, Twente en 17 praktijkcasussen die hij heeft bestudeerd.

Hierbij zal hij de ervaringen ook toelichten vanuit de verschillende professionals (gemeenten en scholen), maar ook leerlingen en ouders. Welke dilemma’s spelen rond de samenwerking? Wat vraagt van de betrokken professionals? Hoe werk je in een goede balans met elkaar? En belangrijk: hoe betrek je ouders en leerlingen op een goede wijze? In de lezing houdt Bert een pleidooi voor het goed over- en doordenken van de verschillende dilemma’s en niet te snel op zoek gaan naar antwoorden. Na de lezing wordt er in de themagroepen doorgepraat over de lezing en bespreken we de eigen dilemma’s rond jeugdhulp in school.

In de volgende bijeenkomsten wisselen we inspirerende sprekers en praktijkvoorbeelden met elkaar af. Op deze wijze pellen we in 2021 jeugdhulp in school verder af.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • 25 maart van 14.00 – 16.30 uur
  • 20 mei van 13.00 – 15.30 uur
  • 30 juni van 09.00 uur tot 11.30 uur
  • 16 september van 13.00 uur tot 15.30 uur
  • 2 november van 13.00 uur tot 15.30 uur
     

Praktische informatie

Voor wie: Medewerkers scholen, swv’s, jeugdhulp professionals en gemeenten
Kosten: geen
Meer weten en aanmelden: steunpuntpassendonderwijs-povo.nl/event/bijeenkomst-1-leergemeenschap-jeugdhulp-in-school/