Wat kan jij als professional in het voortgezet (speciaal) onderwijs doen om leerlingen na een veelbewogen coronatijd weer te motiveren en activeren? Dat gaan we op 17 januari met elkaar onderzoeken. Wat doe jij nu al? Wat weten we dat werkt vanuit de wetenschap? Vanuit verschillende perspectieven willen we komen tot bruikbare oplossingen om onze leerlingen te helpen. Hierbij delen we onze kennis en ervaringen uit de onderwijspraktijk.

Aanleiding

Na twee lockdowns waarin scholen dicht waren en een ‘hybride’ schooljaar blijken veel jongeren moeite te hebben met sociale interactie en gedrag in de klas. Ze letten bijvoorbeeld niet op in de les, haken niet aan bij het lesprogramma of willen niet deelnemen aan schoolbrede activiteiten zoals excursies. Onderwijsprofessionals worstelen hier dagelijks mee en zoeken naar manieren om hun leerlingen weer te motiveren en activeren.

Datum en tijden

Dinsdag 17 januari 2023 van 16.00 tot 17.30 uur 
 

Locatie

Online 

Voor wie?

Professionals uit het voortgezet (speciaal) onderwijs zoals docenten, zorgcoördinatoren, schoolpsychologen, team- en schoolleiders, en wetenschappers.

Aanmelden

Deze sessie zit helaas vol. Je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

De sessie wordt georganiseerd door Nederlands Jeugdinstituut, Lerarencollectief, VO-raad, Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal, Sectorraad GO, CNV, Coalitie Welbevinden, en mogelijk gemaakt door kenniscommunity NP Onderwijs.