Op donderdag 26 september 2019 organiseert de coöperatie Leren voor Morgen in samenwerking met O3-effect het eerste landelijke voortgezet onderwijsevenement voor de onderwijsinnovatie van deze tijd: leren voor duurzame ontwikkeling.

Leren voor Morgen is een groep samenwerkende organisaties die zich inzetten voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijssysteem, van peuter tot professional.

Voor wie

Docenten, schoolleiders en bestuursleden uit het voortgezet onderwijs worden op dit evenement geïnspireerd om de maatschappelijke trends en ontwikkelingen te vertalen naar hun onderwijs. Daarnaast geeft het beelden en antwoorden op de stelling dat leren voor duurzame ontwikkeling de onderwijsinnovatie van deze tijd is. Verschillende mensen uit bedrijven, instellingen en het onderwijs geven invulling aan het evenement.

Thema’s

De afgelopen paar jaren beseft de samenleving steeds meer dat de wereld snel verandert o.i.v. technologisering, klimaat- en migratievraagstukken. Hoe gaan we hiermee om en welke rol kan het onderwijs hierin vervullen? Waar leiden we onze leerlingen voor op?

• Trends en ontwikkelingen in de maatschappij
• Betekenisvol en actueel onderwijs
• De 6 elementen van leren voor duurzame ontwikeling
• De Sustainable Devolopment Goals (SDG’S) als richting voor het onderwijs
• Vormgeven aan innovatieprocessen
• Good practices
• Onderwijs als co-creatie

Aanmelden en programma

Deelnemen aan het evenement op 26 september kost 90 euro. Aanmelden kan via het online formulier. Lees de brochure voor meer informatie over het inhoudelijke programma.

09.30 uur - Inloop
10.00 uur - DEEL 1: Paneldiscussie - Trends en Transitie
11.15 uur - DEEL 2: Keuzesessies - Verkennen en Verdiepen
12.15 uur - Lunch en informatiemarkt
13.30 uur - Pitches - Storytelling
13.40 uur - DEEL 3: Inloopsessies - Concepten en voorbeelden
14.45 uur - De slotsom - Keynote Ruud Veltenaar
15.45 uur - Borrel