Op 22 januari organiseert het bestuur van regio Midden een bijeenkomst rond het thema ‘Flexibel roosteren’. Tijdens deze bijeenkomst worden twee praktijkverhalen uitgelicht en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over het thema.

Alfred van der Heijden, rector van het Laurens Lyceum in Rotterdam, vertelt over zijn ervaringen met een flexibel rooster. Kern van het rooster op zijn school is dat leerlingen drie reguliere vakken op een dag hebben waarbij de lessen 80 minuten duren en een vaste plek hebben in het rooster. Daarnaast zijn er flexuren van 40 minuten. Het flexrooster is opgesteld vanuit het idee dat jongeren best bereid zijn te leren, maar daarnaast ook graag iets leuks willen doen. Een belangrijk punt is dat leerlingen huiswerk op school maken omdat er op school professionele begeleiding is voor alle leerlingen.
 
Daarnaast vertelt Remon Brink, afdelingsleiding van het Corlaer College in Nijkerk, over de introductie van een flexibel rooster op zijn school en wat dat heeft opgeleverd.
 
Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid voor het onderlinge gesprek en voor vragen als: heeft de invoering van een flexrooster gezorgd voor meer motivatie bij leerlingen en minder werkdruk bij docenten, wat is nodig voor een effectieve invoering en wat zijn mogelijk valkuilen?
 

Datum en tijden

Woensdag 22 januari 2020, van 15.00 tot 17.00 uur

Locatie

Gerrit Rietveld College, Eykmalaan 1200, Utrecht

Programma

 • 15.30 uur: inloop
 • 16.00 uur:
  - Welkomswoord Yolanda Petermeijer, rector Gerrit Rietveld College
  - Flexibel roosteren, hoe doe je dat? Albert van der Heijden, rector Laurens Lyceum, Rotterdam
  - Flexibel op het Corlaer, Remon Brink, afdelingsleider onderbouw atherneum/havo, Corlear College, Nijkerk
 • 17.15 uur: napraten, borrel 
   

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier