Op 8 oktober organiseert het bestuur van regio Noordwest een bijeenkomst met als thema ' Gedeeld (relationeel) leiderschap in de school'.

Gedeeld leiderschap wordt in de literatuur ook wel relationeel leiderschap genoemd. Hoe bevorder je de transitie van een verticaal gestuurde school naar een school waarin het gaat om samenwerken, verantwoorden en feedback? Hoe versterk je de horizontale holocratie? Deze middag neemt Lidewey van der Sluis ons vanuit haar grote expertise mee op weg naar het nieuwe leidinggeven. Als eerste invalshoek kiest zij voor de organisatie, het schoolniveau. De tweede invalshoek is die van de leidinggevende, de schoolleider. Hoe zorg je er voor dat iedereen het potentieel benut dat er is, in mensen en tussen mensen? Hoe bevorder je zuurstofrijk leiderschap? Welke twaalf ingrediënten heb je daarvoor nodig?

We gaan ook met elkaar aan de slag: in het programma is ruimte voor oefening, ontmoeting en interactie. Het programma is ook gericht op direct toepassen: de dag erna kun je er al mee aan de slag.

Lidewey E.C. van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en visiting professor aan de Berlin School for Creative Leadership. Zij heeft 180+ publicaties op haar naam staan en opereert in de driehoek van wetenschap, bedrijfsleven, en overheidsinstellingen.


Datum en tijden

De regiobijeenkomst is op donderdag 8 oktober 2020.

14.00 uur
Inloop
14.15 uur
Thema ‘Gedeeld leiderschap in de school’ onder leiding van Lidewey van der Sluis
16.15 uur
Uit de regio en in gesprek met Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad
16.45 uur
Drankje

Locatie

Martinus College, De Aanloop 6, 1613 KW Grootebroek.

Direct aanmelden