Deze conferentie is een trefpunt waar professionals en jongeren elkaar kunnen ontmoeten, informeren en inspireren rondom het thema kansengelijkheid. Wat zijn de feiten en wat kunnen we eraan doen? En: wat gaat u doen om een verschil te maken?

De conferentie wordt georganiseerd door vo-scholen en instellingen voor mbo en ho in de brede regio rond Arnhem en Nijmegen (Platform Vo-Ho en RxH), samen met De Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van OCW.

Programma

Schrijver Özcan Akyol, onderzoeker Inge de Wolf, wethouder Ufuk Kâhya en Hanno Ambaum (‘Academy for Community and Talent’) zijn keynote speakers. In het 'World Café’ kunt u daarnaast mensen ontmoeten die vertellen over hun projecten en ervaringen. Tegen welke vraagstukken lopen zij aan en wat zijn hun ideeën om kansengelijkheid te vergroten?

Daarnaast kunt u kiezen uit tien workshops of presentaties. Hierbij gaan professionals van tientallen vo-scholen, zeven grote mbo-instellingen, drie hogescholen en twee universiteiten met elkaar, met vertegenwoordigers van gemeenten en zorginstellingen en vooral met jongeren in gesprek om vervolgens in beweging te kunnen komen en echt het verschil te kunnen maken in de eigen werk-context.

  • 12.45 uur: Inloop en ontvangst
  • 13.15 uur: Opening en keynotes
  • 15.00 uur: Pauze
  • 15.15 uur: Ronde 1 workshops/presentaties en World Café
  • 16.30 uur: Ronde 2 workshops/presentaties en World Café
  • 17.30 uur: Informele afsluiting met een broodje en drankje
     

Op de website van de HAN vindt u uitgebreide informatie over het programma en (binnenkort ook) de workhops.

Datum en tijden

Donderdag 21 november van 12.45 tot 18.00 uur

Locatie

Concertgebouw De Vereeniging Keizer Karelplein 2d, Nijmegen

Voor wie

Professionals en studenten/leerlingen uit vo, mbo, wo en hbo, alsook project- en beleidsmedewerkers uit gemeenten en (jongeren)zorg

Aanmelden

U kunt zich voor deze conferentie aanmelden via het online formulier (website HAN).