Het thema van deze conferentie – georganiseerd door stichting School & Veiligheid - is ‘onzichtbare klacht, zichtbare kracht’. Soms is de drempel om naar een vertrouwenspersoon te gaan hoog, waardoor de klacht onzichtbaar is. Lezingen en kennissessies geven je tijdens de conferentie een beeld waarom ouders, leerlingen en collega’s soms niet durven klagen. Waar komt die angst bij klagers vandaan? Hoe kan je zelf zichtbaar zijn en je eigen kracht inzetten zodat ‘onzichtbare klachten’ toch bespreekbaar worden en onveilige situaties aan het licht komen? En hoe kan je op een goede manier het gesprek met de klager voeren en samen werken aan een oplossing?

Tijdens de conferentie doe je kennis op over het vertrouwenswerk en hoe je deze meteen in de praktijk kan brengen. 

Lees meer over het programma op de website van School & Veiligheid

Datum 

Donderdag 4 november 2021.

De lezingen en kennissessies worden ook gefilmd; met een unieke code zijn de video's dan nog vier weken (tot 15 december) te bekijken op een zelfgekozen tijdstip. 

Locatie 

Online 

Voor wie 

Deze conferentie is bedoeld voor contactpersonen en interne of externe vertrouwenspersonen in het voortgezet onderwijs. De informatie is zowel voor de beginnende als de ervaren vertrouwenspersonen interessant. 

Kosten 

Deelname kost 149 euro. 

Aanmelden 

Direct aanmelden