Stichting School & Veiligheid organiseert op 7 november 2019 de jaarlijkse conferentie voor vertrouwenspersonen in het voortgezet onderwijs. Vertrouwenspersonen doen op deze studiedag kennis op over het vertrouwenswerk en oefenen met praktijksituaties gericht op het professionaliseren van hun taken. De dag bestaat uit lezingen en workshops rond het thema 'Wegkijken of ingrijpen?'

Gastspreker dr. Gerrit Breeuwsma, docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, geeft een lezing rond dit thema. Hij schetst een beeld van het omstanderseffect: waarom grijpen mensen niet in als zij onveiligheid of ongewenst gedrag ervaren of zien? Deelnemers krijgen ook te horen hoe ze wél kunnen ingrijpen. Met de verworven kennis kunnen vertrouwenspersonen hun interventies verfijnen en bewuster inzetten in de school waar ze werkzaam zijn.

In de middag zijn er workshops die verdieping en oefenmomenten bieden rond het thema van de dag. De pauzes bieden de gelegenheid om collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook kunt u op de stand kennismaken met materialen die School & Veiligheid heeft ontwikkeld voor vertrouwenspersonen in het onderwijs.

Het volledige programma is te vinden op de website van School & Veiligheid.

Datum en tijd

Donderdag 7 november 2019 van 9.30 - 16.00 uur

Locatie

Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort

Kosten

249 euro per persoon (inclusief lunch en materialen)

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het formulier van Stichting School & Veiligheid