Op korte termijn verandert de wettelijke opdracht voor scholen aangaande het burgerschapsonderwijs en dit betekent waarschijnlijk iets voor u.

In augustus 2021 wordt naar verwachting de wetsherziening van kracht die scholen meer richting geeft aan hoe zij aan de burgerschapsopdracht dienen te voldoen. De VO-raad werkt mee aan IJkpunten die scholen helpen bij de inrichting van kwalitatief goed burgerschapsonderwijs. De IJkpunten worden in samenwerking met de VO-raad, de PO Raad en de MBO Raad opgesteld door de Academische Werkplaats Sociale Kwaliteit van Onderwijs.

Oproep voor deelname 

Maandag 26 april van 15:30 tot 16:30 uur bespreken wij de IJkpunten graag met geïnteresseerde bestuurders, schoolleiders, burgerschapscoördinatoren en docenten. Houdt u of een van uw collega's zich bezig met de schoolbrede vormgeving van burgerschapsonderwijs? Dan zijn de IJkpunten wellicht interessant voor u. Wij horen graag van u in welke mate de IJkpunten relevant en toepasbaar zijn binnen uw werkomgeving.

Uw input is zeer gewenst! Bent u 26 april verhinderd? Dan kunt u zich ook inschrijven voor de bijeenkomst van dinsdag 20 april van 15:30 tot 16:30 uur. 

Direct aanmelden