Welke gevolgen heeft een eventuele leerlingendaling of -stijging voor het aantal leraren, huisvesting en het te besteden schoolbudget? Krijgt u te maken met een personeelsoverschot of juist een -tekort op de langere termijn en in welke vakken, functie of graadgebied? En welke veranderingen vinden plaats bij het ondersteunend of directiepersoneel? Tijdens deze cursus van Voion zult u antwoorden krijgen op al deze vragen.

Voor scholen en besturen is het van steeds groter belang om toekomstbestendig strategisch personeelsbeleid (SPP) te voeren om toekomstbestendig onderwijs te realiseren. Het Scenariomodel-VO is ontwikkeld om het voortgezet onderwijs hierin te ondersteunen. Onlangs is aan het Scenariomodel-VO een module voor strategische personeelsplanning (SPP-module) toegevoegd. Deze SPP-module geeft u inzicht in de aanwezige en benodigde formatie per vak op bestuurs- en schoolniveau voor de komende jaren.  

De leerdoelen in deze cursus zijn:

  • Leren werken met het Scenariomodel-VO en de SPP-module;
  • Inzicht in theoretische SPP-modellen;
  • Succesvol beleid rondom SPP opstellen en verantwoorden;
  • Onderlinge kennisuitwisseling en het delen van ervaringen.


Datum en tijd

Woensdag 5 juni 2019, van 9:00 uur tot 16:00 uur.

Deze cursus wordt ook aangeboden op 13 maart 2019, van 9:00 uur tot 16:00 uur.

Locatie

Utrecht

Voor wie?

P&O’ers, controllers, rectoren en bestuurders die het Scenariomodel-VO willen inzetten voor meerjaren (strategisch) HRM-beleid, zowel aan de uitvoerende als beleidsmatige kant. Het is raadzaam dat van uw bestuur of school zowel de P&O’er alsmede iemand die de financiële functie uitvoert samen deelnemen. De cursus heeft op deze manier nog meer werking.

Aanmelding en kosten

Deelname aan de cursus kost 90 euro per persoon. Op deze cursus zijn de leveringsvoorwaarden van Voion van toepassing. U kunt zich aanmelden via de website van Voion.

Meer informatie

Voor meer informatie en het programma kunt u terecht op de website van Voion.