Veel schoolleiders en bestuurders maken in hun werkzame leven maar een enkele keer een bouwtraject van een school mee. Maar wat betekent dit? Wat komt er allemaal bij kijken? Welke stappen moeten worden doorlopen om tot een goede invulling van dit opdrachtgeverschap te komen? En hoe kies je tussen regulier of integraal aanbesteden?

Thema’s zoals verduurzaming, kwaliteitsborging en levensduurbenadering vragen daarnaast een specifieke aanpak tijdens de verschillende bouwfasen. Kortom op welke manier geef je invulling in jouw rol als opdrachtgever/ bouwheer?

Tijdens deze interactieve cursusmiddag wordt de invulling van het opdrachtgeverschap verder verkend. De cursisten worden meegenomen in de principes van het ‘Projectmanagement’ en krijgen tips mee hoe zij hiermee in de eigen praktijk aan de slag kunnen.

En hoe kom ik erachter hoe duurzaam mijn school of portefeuille is? Het vormen van een duidelijk beeld over waar je staat met alle schoolgebouwen zorgt voor een goed vertrekpunt om met de opgaven aan de slag te gaan. Ook leren we je meer over normeringen zoals BENG of de milieuprestatie en hoe je instrumenten kunt toepassen zoals de Rekentool Daadwerkelijk Energieverbruik. Vervolgens bespreken we de landelijke opgaves met betrekking tot duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit en krijg je tips en adviezen over hoe je een portefeuilleaanpak kunt vormgeven. Na deze cursus weet je de verduurzaming mee te nemen in de integrale aanpak en heb je een stappenplan om zelf met de opgaves aan de slag te gaan. Ook gaan we in op de mogelijkheden die je direct morgen al kan doorvoeren.

Trainers: Wim Lengkeek en Jeroen Paas
Wanneer: dinsdag 11 oktober 13.00 tot 16.15 uur
Kosten: €175,- excl. btw, €150,- excl. btw per cursus wanneer je de volledige reeks volgt. 
Voor wie?: Gemeenten, primair en voortgezet onderwijs
Locatie: Online via Teams

 De complete cursusreeks bestaat uit de volgende 5 cursussen:

 

Direct aanmelden