Tijdens deze interactieve cursus gaan we aan de slag met de verduurzamingsopgave van onze schoolgebouwen. Wat is duurzaamheid? En hoe ga ik om met zaken zoals CO₂-reductie en circulariteit?

Na deze cursus ben je bekend met de sectorale routekaart, weet je hoe je met elkaar een ambitieniveau kan vaststellen en kun je ook echt aan de slag.

En hoe kom ik erachter hoe duurzaam mijn school of portefeuille is? Het vormen van een duidelijk beeld over waar je staat met alle schoolgebouwen zorgt voor een goed vertrekpunt om met de opgaven aan de slag te gaan. Ook leren we je meer over normeringen zoals BENG of de milieuprestatie en hoe je instrumenten kunt toepassen zoals de Rekentool Daadwerkelijk Energieverbruik. Vervolgens bespreken we de landelijke opgaves met betrekking tot duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit en krijg je tips en adviezen over hoe je een portefeuilleaanpak kunt vormgeven. Na deze cursus weet je de verduurzaming mee te nemen in de integrale aanpak en heb je een stappenplan om zelf met de opgaves aan de slag te gaan. Ook gaan we in op de mogelijkheden die je direct morgen al kan doorvoeren.

Trainers: Wim Lengkeek en Jeroen Paas
Wanneer: dinsdag 4 oktober 2022 van 13.00 tot 16.15 uur
Kosten: €175,- excl. btw, €150,- excl. btw per cursus wanneer je de volledige reeks volgt.
Voor wie?: Gemeenten, primair en voortgezet onderwijs
Locatie: Online via Teams

De complete cursusreeks bestaat uit de volgende 5 cursussen:

 

Direct aanmelden