Van 10 tot en met 14 oktober 2022 vindt voor de tweede keer de Week van de Starter plaats. De VO-raad organiseert in deze week verschillende bijeenkomsten rond het inwerken en begeleiden van startende leraren, schoolleiders en bestuurders. Ook delen we relevante publicaties en instrumenten om - samen met leidinggevenden en HR - werk te maken van een goede start. Op 13 en 14 oktober vindt een speciaal tweedaags evenement plaats.

Een nieuwe rol vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Daar komen ook veel vragen en onzekerheden bij kijken. Niet alleen voor de starter zelf, maar ook voor de school is het daarom noodzakelijk een beginnende leraar, schoolleider of bestuurder goed toe te rusten en te begeleiden. Tijdens de week gaat het natuurlijk over de begeleiding zelf, maar ook over hoe je een goed inwerkprogramma kunt opzetten, in relatie met het strategisch HR-beleid (SHRM) van de school.

Kom naar de speciale tweedaagse

Op 13 en 14 oktober organiseren we in de Utrechtse Stadsvrijheid een tweedaagse bijeenkomst over het begeleiden van starters. We bieden een inspirerend en interactief programma, met lezingen en workshops over alle facetten van dit onderwerp.

Sprekers op donderdag 13 oktober zijn onder andere Leo Bormans (geluksonderzoeker, schrijver en inspirator), Marco Snoek (lector Leren & Innoveren, Hogeschool van Amsterdam), Piety Runhaar (universitair hoofddocent 'HRM in het onderwijs', Wageningen Universiteit) en Hans van der Linden (coördinator Regionale Opleidingsschool West-Friesland).

Sprekers op vrijdag 14 oktober zijn onder andere Annemarie Mars (veranderexpert) en Helma Oolbekkink (lector 'Naar een meervoudige professionaliteit van leraren', HAN).

Dit programma wordt regelmatig aangevuld.

Inwerktrajecten 

Op de Tweedaagse beginnen ook inwerktrajecten voor beginnende schoolleiders en bestuurders van de VO-academie.

Meld je nu aan

Direct aanmelden