'Sterk in ontwikkeling' is hét thema dat centraal staat tijdens De Week van Samen Opleiden 2023. Dit thema sluit naadloos aan bij ons dynamische veld van Samen Opleiden & Professionaliseren. De afgelopen jaren zijn mooie resultaten bereikt en er is volop ambitie om regionale en landelijke uitdagingen aan te pakken. Van 11 t/m 13 april 2023 draait het om ontmoeting en van en met elkaar leren: op 11 en 12 april via webinars en op 13 april op locatie bij het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Programma

Achter de schermen is het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren druk bezig met het samenstellen van een mooi programma aan de hand van de volgende themalijnen: 1) Samen Opleiden van onderwijsprofessionals 2) Versterken van de kwaliteit van samenwerking 3) Doorgaande professionele ontwikkeling. 

Welke webinars je kan volgen op 11 en 12 april delen we op een later moment. Hieronder vind je het programma van de congresdag op 13 april.

Programma congresdag 13 april

 • 12.00 – 13.00 uur: Inlooplunch
 • 13:00 - 14:00 uur: Opening met keynote 'Het Generatie Z effect'
  Jongeren zijn de vormgevers van de toekomst. Ze willen het altijd anders en beter doen dan voorgaande generaties. Maar wat drijft, motiveert en inspireert hen? En hoe kan het onderwijs beter gebruikmaken van de talenten en expertise van studenten en beginnende leraren? Hoe zorgen we ervoor dat verschillende generaties binnen een partnerschap Samen Opleiden optimaal kunnen samenwerken? Tijdens deze keynote van Daniëlle Schreurs leer je Generatie Z beter kennen én krijg je inzicht in hoe je succesvol samenwerkt met jongeren.
 • 14:00 - 14:30 uur: Pauze
 • 14:30 - 15:30 uur: Sessieronde 1
 • 15:30 - 16:00 uur: Pauze
 • 16:00 - 17:00 uur: Sessieronde 2
 • 17:00 uur: Borrel

   

Praktische informatie

 • Data: Dinsdag 11 t/m donderdag 13 april 2023
 • Locatie: 11 en 12 april online en op 13 april bij het Spoorwegmuseum in Utrecht
 • Voor wie: Programmaleiders, coördinatoren, projectleiders, lerarenopleiders (van scholen en instituten), werkplekbegeleiders, bestuurders en schoolleiders, HRM-professionals en coördinatoren van huisacademies
 • Kosten: geen
 • Aanmelden: Meld je aan voor de fysieke congresdag op 13 april in Utrecht. Binnenkort is ook aanmelding voor de webinars mogelijk. 
   

Je kunt je ook alvast inschrijven voor de congresmail. Tijdens De Week van Samen Opleiden ontvang je dan dagelijks interessant materiaal, zoals filmpjes, podcasts, portretten en praktijkvoorbeelden in je inbox.
 

Oproep: maak een vlog
Wij zijn op zoek naar studenten, schoolopleiders, schoolleiders, leraren, etc. die in een korte vlog willen vertellen hoe zij met Samen Opleiden sterk in ontwikkeling zijn. De geselecteerde vlogs worden in de Week van Samen Opleiden gedeeld via de dagelijkse congresmail. Ook worden ze vertoond op de congresdag en na afloop geplaatst op de website van het Platform en op de profielpagina van het partnerschap. Via dit online formulier kan je je opgeven voor het indienen van een vlog. Je ontvangt vervolgens richtlijnen waar je vlog aan dient te voldoen.
Direct aanmelden