Hoe vertaalt u de schoolambities naar effectief en waardevol hr-beleid? En welke instrumenten en modellen kunt u inzetten? Wat is uw rol als strategisch hr-medewerker? Met deze vragen gaat u aan de slag in de digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs. Alles wat u leert, kunt u direct in de praktijk brengen op uw eigen school. Let op: deze training start elke maand. Meld u uiterlijk de laatste vrijdag van de maand aan, zodat u op tijd de inloggegevens krijgt voor uw account.

Het programma

Tijdens de digitale training studeert u in uw eigen tempo en wanneer het u uitkomt. Met een digitaal leerdossier houdt u uw voortgang bij. Daarnaast voert u verschillende praktijkopdrachten uit, zoals het ophalen van 360-graden-feedback over uw rol als hr-medewerker. Deze training is te volgen met of zonder persoonlijke coaching. De training bestaat uit drie blokken:

 • Blok 1: Verkenning
  In het eerste blok staan de ontwikkelingen in de eigen school centraal. Aan het einde van dit blok heeft u in kaart gebracht welke drie tot vijf belangrijke ‘key-issues’ in uw school spelen.
 • Blok 2: Uitwerking
  Met de key-issues als rode draad, gaat u in het tweede blok aan de slag met hr-beleid. Aan het einde van dit blok heeft u een concrete hr-agenda, toegespitst op uw eigen school. Tijdens een praktijkopdracht toetst u deze agenda bij relevante collega’s.
 • Blok 3: Implementatie
  In het laatste blok brengt u al het geleerde samen en is het resultaat een hr-actieplan waarmee u in uw eigen schoolorganisatie aan de slag kunt.


Met of zonder coaching

Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u ervoor kiezen om deze digitale training met of zonder coach te volgen. Als u kiest voor coaching, plant u na elk blok een telefonische afspraak met uw coach. Deze coach helpt u verder in uw ontwikkeling en met de lesstof. Daarnaast kunt u met uw coach sparren over (hr-)situaties die u in de praktijk tegenkomt. Op het leerplatform vindt u een overzicht met beschikbare coaches. U kunt hen zelf benaderen. De inzet van een coach is kosteloos.

Wat levert het op?

Na afloop van de training:

 • heeft u inzicht in uw huidige rol als hr-medewerker en welke competenties u (nog) nodig heeft om uw rol als strategisch hr-medewerker goed te kunnen vervullen.
 • heeft u concrete handvatten voor uw eigen ontwikkeling ten behoeve van de invoering van strategisch hrm in uw school.
 • heeft u een schooleigen actieplan voor de invoering van strategisch hrm in uw school.


Tijdsbesteding

De doorlooptijd van de training is ongeveer 3 maanden. Dit bestaat uit:

 • het doorlopen van de digitale leermodule (circa vier dagen)
 • praktijkopdrachten
 • verdere verdieping
 • afstemming in de eigen praktijk met de schoolleider
 • eventuele coaching
   

Kosten

Deelname aan de training is kosteloos.

Aanmelden

U kunt steeds in de eerste week van de nieuwe maand starten met de digitale training. Het schema hieronder geeft aan vóór welke datum u zich moet inschrijven om in de eerste week van de nieuwe maand de inloggegevens te krijgen voor uw account. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om de training zelfstandig te kunnen volgen. In de startweek van de training ontvangt u de inloggegevens, zodat u aan de slag kunt. Meld u hier aan.

Startweek 2019/2020

Uiterlijk aanmelden op:

Week 49 (2 t/m 6 december)

Vrijdag 29 november 2019

Week 2 (6 t/m 10 januari)

Vrijdag 3 januari 2020

Week 6 (3 t/m 7 februari)

Vrijdag 31 januari 2020

Week 10 (2 t/m 6 maart)

Vrijdag 28 februari 2020

Week 14 (30 maart t/m 3 april

Vrijdag 27 maart 2020

Week 19 (4 t/m 8 mei

Vrijdag 1 mei 2020

Week 23 (1 t/m 5 juni)

Vrijdag 29 mei 2020

Week 27 (29 juni t/m 3 juli

Vrijdag 26 juni 2020


Vragen?

Heeft u vragen over de training Strategisch HRM voor hr-medewerkers? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.