Openbare bibliotheken kunnen een belangrijke rol spelen in het bevorderen van gelijke kansen. Om de mogelijkheden te verkennen en de samenwerking tussen scholen en bibliotheken te stimuleren, organiseren de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en VO-raad op 26 maart een diner pensant voor schoolleiders en directeuren van openbare bibliotheken.

Bibliotheken zijn een plek waar leerlingen in alle rust hun huiswerk kunnen maken of kunnen leren voor proefwerken en examens. Verder dient de taalrijke omgeving van een bibliotheek als belangrijke aanjager van leesplezier en speelt de bibliotheek een belangrijke rol in het ophalen van taalachterstanden. Tot slot bieden bibliotheken veel mogelijkheden buiten school om ook andere dingen te leren. Daarmee kan de bibliotheek een belangrijke rol spelen in het bevorderen van gelijke kansen. Een goed voorbeeld hiervan is het BplusC-concept in Leiden (zie het VO-magazine van december 2017, pagina 26 en 27).

Door als school met bibliotheken in geprek te gaan en slim met elkaar samen te werken, blijkt vaak veel mogelijk. De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) wil zulke samenwerkingen stimuleren en nieuwe ideeën een kans geven. Doel van het diner is te achterhalen waar de behoefte van schoolleiders ligt en schoolleiders te koppelen aan directeuren van openbare bibliotheken bij hen in de buurt.

Datum en tijd diner pensant

Maandag 26 maart 2018, in de avond.

Locatie

Centrum van Utrecht. De precieze locatie volgt.

Voor wie

Schoolleiders in het vo en directeuren van openbare bibliotheken.

Kosten

Deelname is kosteloos.

Aanmelden

Schoolleiders kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar roelvanhulten@vo-raad.nl. Om het maximale uit het diner pensant te halen is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vroege aanmelders krijgen daarom voorrang.