Een goede begeleiding van startende leraren is essentieel om uitval uit het onderwijs te voorkomen. Elke school heeft wel een begeleidingsstructuur voor de startende leraar op papier. Toch blijkt het in de praktijk niet altijd even eenvoudig om hieraan invulling te geven: wat is de rol van de begeleidende coach naast de beoordelende leidinggevende? Hoe voer je een ontwikkelingsgericht driegesprek met de startende leraar? Hoe werk je daarin als leidinggevende samen met de coach?

Wat levert het op?

In de workshop wordt ingegaan op deze vragen. Na afloop heeft u meer inzicht in de waarde van opgeleide coaches binnen uw organisatie en voor de startende leraren, hun plek in de organisatie en de samenwerking met hen. Tijdens de workshop wordt u uitgenodigd om direct met de opgedane kennis aan de slag te gaan en de vertaling van deze kennis te maken naar uw eigen onderwijspraktijk.

Voor wie?

Voor schoolleiders, -bestuurders, teamleiders, schoolopleiders en coaches.

Datum en tijd

25 januari van 15.00 tot 17.00 uur

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop.

Meedoen

U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier.

Over de workshopbegeleiders

Heleen Florusse en Mieke de Leeuw zijn eigenaar van de VOF Post HBO “Coach in het onderwijs” en verzorgen de eenjarige opleiding “Coach in het onderwijs”. De opleiding bestaat al meer dan 25 jaar en was eerder één van de opleidingen die verzorgd werd vanuit het Centrum voor Nascholing (CNA). Heleen en Mieke zijn beiden al meer dan 10 jaar opleiders en zijn daarnaast supervisor, coach en intervisiebegeleiders.

 

Direct aanmelden