Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine op 21 maart 2024 organiseert het Voedingscentrum samen met Jong Leren Eten in verschillende provincies een ‘Gezonde Schoolkantine Festival’. Dit festival is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde kantine in het vo, vso of mbo.

Logo Gezonde Schoolkaintine Festival 2024Er wordt een divers programma aangeboden vol inspiratie, met onder andere:

  • Uitreiking van Schoolkantine Schalen en/of tekenen van de Ambitieverklaring, met alleen op deze dag een speciaal cadeau voor alle bezoekende scholen.
  • Bekendmaking van de winnaar van de Jong Leren Eten Schoolkantine Challenge door de vakjury. Aanmelden voor deze challenge is nog mogelijk.
  • Presentatie van de finalisten over hun Schoolkantine Challenge Snack, inclusief proeverij van heerlijke kantinesnacks.
  • Inspirerende verhalen uit de praktijk van Gezonde Schoolkantine ambassadeurs.
  • Verdiepende kennisronde door het Voedingscentrum en Jong Leren Eten op thema’s als de eetomgeving rondom de school, de Schijf van Vijf in de schoolkantine, voedseleducatie, leerlingen betrekken en het borgen van de Gezonde Schoolkantine.
  • Presentatie van de Jong Leren Eten-makelaar over wat het programma Jong Leren Eten inhoudt en waarom jouw school volgend jaar mee gaat doen met de Schoolkantine Challenge Snack.
     

Ook is er op het festival een kennis- en netwerkmarkt. Hier vind je kraampjes van De Gezonde Schoolkantine, Jong Leren Eten en andere stakeholders of samenwerkingspartners uit de provincie die zich inzetten voor een gezond eet- en drinkaanbod op en rondom school. Dit is ook hét moment om met andere scholen in gesprek te gaan.

Datum 

21 maart 2024, op de Dag van de Gezonde Schoolkantine

Locaties

Het festival vindt plaats in verschillende provincies. Bekijk alle festivallocaties

Voor wie 

Het festival is bedoeld voor voor iedereen die geïnteresseerd is in, of betrokken is bij de Gezonde Schoolkantine en/of de Schoolkantine Challenge van Jong Leren Eten. Denk hierbij aan kantinebeheerders, cateraars, docenten, schooldirecteuren, leerlingen, etc. van het vo, vso en mbo. Twijfel je, heb je vragen of wil je een actieve bijdrage leveren? Neem dan contact op met het Voedingcentrum.

Kosten

Entree is gratis.

Aanmelden​

Direct aanmelden