Speciaal voor schoolleiders die binnen het onderwijs intervisiegroepen willen opzetten en begeleiden, heeft de VO-academie de Basisopleiding Procesbegeleider ontwikkeld. Ben jij benieuwd of dit traject iets voor je is? Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op 5 oktober 2023. Tijdens deze bijeenkomst krijg je vrijblijvend meer informatie over het traject en kun je je vragen voorleggen aan onze trainers.
 

Wat is procesbegeleiding?

Procesbegeleiding is een zeer populaire leervorm onder schoolleiders. Logisch ook: in een open, maar gestructureerd gesprek kun je een actueel werkthema inbrengen en daar samen met collega’s op reflecteren om zo tot nieuwe inzichten te komen waardoor je schoolorganisatie of team(s) beter kan functioneren en professionaliseren. In het najaar van 2023 gaat een nieuwe tranche van de Basisopleiding Procesbegeleider van start.

De Basisopleiding Procesbegeleider is bedoeld voor team- en afdelingsleiders, schoolleiders, (con)rectoren, directeuren en bestuurders binnen het voortgezet onderwijs die voor de VO-raad, de sector en/of de school de rollen willen vervullen van peerbegeleider, peerexpert en (leer)netwerkbegeleider.
 

Wat levert deelname op? 

Na afronding van dit traject ben je in staat om als procesbegeleider op te treden zodat je (andere) schoolleiders en scholen goed kunt begeleiden. En

  • Weet je gelijkwaardige interacties in bijeenkomsten te stimuleren en kun je sturing geven aan (individuen binnen) scholen en teams;
  • Kun je dit ook toepassen binnen je eigen team(s) en school;
  • Maak je gebruik van de theorie over procesbegeleiding, groepsdynamica en pas je begeleidingsmethodieken toe in gesprekken;
  • Ga je actief aan de slag met je eigen leervraag en ontwikkelopdracht;
  • Pas je het geleerde meteen toe in de praktijk.

Na deelname weet je gelijkwaardige interacties in bijeenkomsten te stimuleren en kan je beter sturing geven aan (individuen binnen) je team.
 

Interesse? 

Ben je benieuwd of dit traject goed aansluit bij jouw leerbehoeften? Heb je nog vragen? Dan nodigen we je van harte uit voor de informatiebijeenkomst op 5 oktober 2023. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over het traject en is er gelegenheid om vragen te stellen.
 

Praktische informatie 

Data: 

Donderdag 5 oktober 2023

Locatie: 

Online

Kosten: 

Kosteloos

Inschrijven: 

Meld je aan via dit formulier. Let op: Met dit formulier meld je je enkel aan voor de informatiebijeenkomst.‚ÄĮInschrijven voor het daadwerkelijke opleidingstraject kan op deze pagina.

Vragen? 

Voor vragen kun je contact opnemen via info@vo-academie.nl  o.v.v. Basisopleiding Procesbegeleiding.  

Direct aanmelden