Tijdens deze bijeenkomst van stichting PubliekPrivaat worden door scholen en gemeenten ervaringen gedeeld en worden praktijkvoorbeelden gegeven over situaties van kindermishandeling en huiselijk geweld en hoe hiermee is omgegaan.

Enkele actuele speerpunten waar aandacht aan wordt besteed:

  • Steeds meer scholen maken gebruik van ervaringsdeskundigen, maar zijn soms nog zoekende hoe dit vorm te geven, zeker in de preventieve sfeer. Waar ervaringsdeskundigheid te vinden en hoe de samenwerking aan te gaan?
  • Het ontwikkelen of aanscherpen van schoolbeleid, waardoor er een veiligere omgeving ontstaat, is erg belangrijk. Hoe geef je dit in de praktijk vorm, waarbij er voldoende aandacht is voor herkennen van signalen van kindermishandeling of huiselijk geweld en het doorbreken van de handelingsverlegenheid? 
  • Scholen zijn verplicht te werken met de meldcode ‘Huiselijk geweld en kindermishandeling’. Veel scholen maken deze meldcode specifiek voor de eigen praktijk. Bijvoorbeeld door te benoemen wie de stappen moet doorlopen. Ook kan het nodig zijn in de meldcode extra aandacht te besteden aan signalering en handelwijze bij specifieke vormen van geweld. Hoe kan je dit aanpakken? 
     

Tijdens de bijeenkomst is er uitgebreid aandacht voor het bespreken van verdere vraagpunten en aandachtspunten die door onderwijsorganisaties en gemeenten zijn ingediend.

Datum en tijd

Er zijn op dinsdag 11 oktober 2022 twee sessies: van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur.

Locatie

Online, via Zoom

Voor wie

Voor onderwijsbestuurders, -managers en -professionals

Aanmelden

Tot 8 september kan je interesse in deelname doorgeven via secretariaat@stichtingpubliekprivaat.nl. Je ontvangt dan meer informatie en vlak voor aanvang van de bijeenkomst per mail een link om deel te nemen.