Op 5 (Zwolle) en 9 oktober (Eindhoven) organiseert Bijscholingvmbo, een project van SPV, informatiebijeenkomsten om TL/mavo-scholen te laten ontdekken wat de invoering van een praktijkgericht programma van de school en zijn omgeving vraagt.

Vanaf schooljaar 2024-2025 mogen scholen starten met het aanbieden van een praktijkgericht programma aan vmbo-leerlingen van de theoretische en gemengde leerwegen.

Wil je net als veel scholen het schooljaar 2023-2024 ook gebruiken om je voor te bereiden op de invoering van een praktijkgericht programma? Dan vraag je je wellicht ook af ‘wat moet en wat mag’ rond de invoering van de praktijkgerichte programma’s. Met welke programma’s kan/wil ik aan de slag, wat vraagt de invoering van een praktijkgericht programma van onze school en wat kenmerkt het werken met de programma’s eigenlijk?

Na deze middag:

  • Weet je de laatste stand van zaken rond ‘wat moet en wat mag’ bij de invoering van de praktijkgerichte programma’s;
  • Heb je zicht op wat de invoering van de praktijkgericht programma’s van je school, team en omgeving vraagt (incl. een handige checklist);
  • Ervaar je zelf het werken met levensechte opdrachten én
  • Heb je zicht op het scholingsaanbod van Bijscholingvmbo.nl rond de thema’s die voor jouw school van belang zijn.
     

Data en locaties

  • 5 oktober 2023, Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
  • 9 oktober 2023, BCN Eindhoven
     

De middag start om 13.30 uur (vanaf 13.00 uur inloop) en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Voor wie

Deze bijscholingsmiddag is vooral bedoeld voor coördinatoren/docenten van TL/mavo-scholen die kartrekker zijn voor de invoering van de praktijkgerichte programma’s, omdat werken met praktijkgerichte opdrachten voor hen vaak nieuw is.

Kosten

Deelname kost 25 euro.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is vol. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst

Mocht je vanuit de GL deel willen nemen aan een training rond de implementatie van praktijkgerichte programma’s, stuur Platforms vmbo dan een berichtje via info@platformsvmbo.nl. Bij voldoende belangstelling organiseren ze ook voor deze scholen een of meerdere bijenkomsten.