Het afgelopen half jaar hebben we te maken gehad met onderwijs op afstand. In deze inspiratiebijeenkomst gaat u met elkaar in gesprek over hoe u op uw school kennisgedreven keuzes kunt maken na een periode van afstandsonderwijs.

Het afgelopen half jaar hebben we te maken gehad met onderwijs op afstand. Hoe hebben leerlingen en leraren dit ervaren? Wat zijn leerpunten van deze periode waarmee u als team- en schoolleider het onderwijs kunt verbeteren? Hoe kun je als school meer kennisgedreven werken en dit inzetten voor de ontwikkeling van het onderwijs? In deze inspiratiebijeenkomst gaat u met elkaar in gesprek over hoe u op uw school kennisgedreven keuzes kunt maken na een periode van afstandsonderwijs. Meld u aan.

Programma

De inspiratiebijeenkomst start met drie sprekers die vanuit verschillende invalshoeken kennisgedreven werken. Vervolgens gaat u in carrouselvorm in gesprek met een van deze experts én met de andere deelnemers. In twee rondes kiest u uit drie verschillende deelonderwerpen. Elke expert belicht vanuit de eigen expertise het onderwerp kennisgedreven werken en hoe dat zich verhoudt tot het evalueren van afstandsonderwijs. Door deze gesprekken krijgt u ideeën en inzichten over hoe u het afstandsonderwijs kunt evalueren en welke mogelijkheden er zijn om dit zelf toe te passen op uw eigen school.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Kennisgedreven werken na een periode van afstandsonderwijs’ verzorgen de volgende experts een uitwisselingssessie:

  • Yvonne Gerridzen was tot en met afgelopen schooljaar interim-schoolleider op het Isendoorn College in Warnsveld. Ze vertelt hoe ze met verschillende tools ervaringen en meningen heeft opgehaald tijdens de periode van afstandsonderwijs en wat je vervolgens met die informatie binnen de school kunt doen.
  • De Kennisrotonde is het online loket voor snelle beantwoording van vragen uit het onderwijs met kennis uit onderzoek. Kennismakelaar Niek van den Berg verzamelde tijdens het afstandsonderwijs relevante inzichten over wat wel en niet werkt. Scholen gebruiken deze inzichten nu om meer onderbouwde keuzes te maken in hun onderwijs.
  • Martijn Meeter is hoogleraar Onderwijswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij doet onderzoek op scholen en begeleidt scholen met het evalueren van hun onderwijs. Tijdens de periode van afstandsonderwijs heeft hij met diverse instrumenten ervaringen van leerlingen, leraren en schoolleiders opgehaald.
     

Bij aanmelding kunt u uw voorkeur voor de uitwisselingssessies aangeven.

Wat levert het op?

Na deze bijeenkomst weet u wat kennisgedreven werken is en wat het uw school kan opleveren. Daarnaast heeft u praktische tips en handvatten gekregen om zelf aan te slag te gaan met het evalueren van het afstandsonderwijs op jouw school.

Voor wie?

Teamleiders en schoolleiders.

Wanneer?

Vrijdag 2 oktober van 14.00 tot 16.30 uur.

De kosten

Deelname aan deze inspiratiebijeenkomst is kosteloos.

Aanmelden

Meld u aan vóór 25 september voor deze inspiratiebijeenkomst. Meld u aan.

Vragen?

Heeft u vragen over deze inspiratiebijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.