Hoe weet je wat je in je school moet veranderen, om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren? Een onderwijsontwikkeling komt regelmatig voort uit een onderbuikgevoel dat er iets anders moet. Voordat je een ontwikkeling in gang zet, is het praktisch om dat onderbuikgevoel eerst goed te onderzoeken. Zo weet je of jouw ontwikkeling ook het gewenste resultaat gaat hebben. Op het Augustinianum in Eindhoven worden onderbouwde keuzes voor schoolontwikkeling gemaakt door gebruik te maken van een datateam. In deze online inspiratiebijeenkomst wordt vertelt hoe schoolleiding en datateam samenwerken om onderbouwd onderwijsontwikkelingen in de school in gang te zetten. 

Wat kun je verwachten?

Lisa Moonen, docent wiskunde en voorzitter van het datateam op het Augustinianum in Eindhoven, vertelt hoe het datateam werkt. Ze staat stil bij de onderzochte casussen en bij het acht stappenplan dat gebruikt wordt om onderzoek te doen in de school. Ook geeft ze handvatten om zonder datateam op jouw school onderbouwd aan een schoolontwikkeling te beginnen.  

Miriam Maas, afdelingsleider en directielid op het Augustianum, vertelt over de samenwerking met het datateam. Welke casussen geef je aan een datateam en hoe maak je een keuze tussen verschillende verzoeken vanuit de school? Ook vertelt ze hoe de samenwerking met het datateam ervoor zorgt dat de schoolontwikkeling breed gedragen wordt op school.  

Wat levert het op?

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst:

  • Kom je te weten hoe je van een vraag die leeft in de school op een cyclische manier tot een effectieve maatregel komt 
  • Leer je hoe je onderbouwde keuzes maakt in de school 
  • Maak je kennis met verschillende mogelijkheden (van klein tot groot) om collega’s mee te nemen in het veranderproces 
  • Hoor je meer over hoe een datateam kan bijdragen aan de schoolontwikkeling 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor schoolleiders, projectleiders of docenten die aan de slag willen gaan met een vraagstuk in de school en meer kennisgedreven willen werken, of inspiratie willen opdoen over de datateammethode.  

Kosten

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

Waar en wanneer

Op dinsdag 28 maart van 15.00 tot 16.30, online. 

Aanmelden

Meld je aan voor deze inspiratiebijeenkomst via het aanmeldformulier.

Vragen?

Heb je vragen over de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Direct aanmelden