De VO-raad en PO-Raad organiseren op vrijdag 6 november samen met de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het WSP Groot Amsterdam een online inspiratiesessie over inclusief werkgeverschap voor schoolbestuurders. Het project Baanbrekers van de VO-raad en PO-Raad organiseert de komende maanden voor verschillende regio's in heel Nederland bijeenkomsten. Het gaat daarin om inspiratie en kennis opdoen. Baanbrekers organiseert alle bijeenkomsten samen met lokale en landelijke samenwerkingspartners.

Programma

Sjoerd Arlman, hoofd Onderwijs bij de gemeente Amsterdam, neemt deelnemers mee in het belang van inclusie en de Banenafspraak in het onderwijs. Daarna volgen inspirerende voorbeelden en bespreken we welke drempels er kunnen zijn om de Banenafspraak uit te voeren. Dat doen we in interactieve break-out sessies die worden ingevuld op basis van de behoefte van de deelnemers. Bij het aanmelden kunt u aangeven wat uw behoeften zijn op dit gebied en hoe u met dit onderwerp bezig bent.

Misschien bent u al volop bezig met de banenafspraak. Ook dan bent u van harte welkom bij de sessie om uw ervaringen met ons en de collega’s te delen.

Praktische informatie

Vrijdag 6 november 2020 van 10.30 - 12.00 uur online via een veilige verbinding.

Gericht op schoolbesturen in Amsterdam maar ook voor HR-professionals en schoolleiders geschikt.

Deelname is gratis

De Banenafspraak, wat is het ook alweer?

Met de Banenafspraak is afgesproken dat werkgevers in Nederland vóór 2027 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking hebben gerealiseerd. Het onderwijs doet dit ook vanuit zijn grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als publieke instellingen hebben scholen en schoolbesturen de intrinsieke noodzaak om de mensen met een arbeidsbeperking verder te helpen. Deze mensen hebben vaak een achtergrond in onze eigen scholen van het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs. In de animatie hieronder ziet u hoe het ook al weer zit met de Banenafspraak.

Wat is project Baanbrekers?

Het projectteam Baanbrekers biedt praktische ondersteuning aan besturen uit het funderend onderwijs om de banenafspraak uit te voeren.

Direct aanmelden