Door de waan van de dag is de banenafspraak bij uw schoolbestuur misschien naar de achtergrond verdwenen. Op dit moment is een baan voor iemand met een arbeidsbeperking echter extra belangrijk. Daarom organiseren de PO-Raad en VO-raad op donderdag 15 april samen met het werkgeversservicepunt (WSP) regio Groningen een online inspiratiesessie over inclusief werkgeverschap voor schoolbestuurders.

De inspiratiesessie is bedoeld voor schoolbesturen in de regio Groningen die meer werk willen maken van de banenafspraak. Na afloop heeft u een helder beeld van hoe u met uw schoolbestuur aan de slag kunt om meer werk voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Ook leert u professionals kennen die jullie kunnen ondersteunen om inclusief werkgeverschap verder op te pakken.

Programma

We nemen u mee in het belang van inclusie en de banenafspraak in het onderwijs. Daarna volgen inspirerende goede voorbeelden en bespreken we welke drempels er kunnen zijn om de banenafspraak uit te voeren. Dat doen we in interactieve break-out sessies die worden ingevuld op basis van de behoefte van de deelnemers. Bij het aanmelden kunt u aangeven wat uw behoeften zijn op dit gebied en hoe u met dit onderwerp bezig bent.

Misschien bent u al volop bezig met de banenafspraak. Ook dan bent u van harte welkom bij de sessie om uw ervaringen met ons en de collega’s te delen.

Praktische informatie

Donderdag 15 april van 13.00 - 15.15 uur online via een veilige verbinding. Het programma is gericht op schoolbesturen in de regio Groningen, maar is ook voor HR-professionals en schoolleiders geschikt. Deelname is gratis.

Sessies in andere regio's

Naast deze regiobijeenkomst, zijn er ook in andere regio's online sessies. Voor vragen hierover of als u in uw regio een dergelijke sessie wilt, neem dan contact op met de Baanbrekers via baanbrekers@vo-raad.nl.

De banenafspraak, wat is het ook alweer?

Met de banenafspraak is afgesproken dat werkgevers in Nederland vóór 2027 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking hebben gerealiseerd. Het onderwijs doet dit ook vanuit zijn grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als publieke instellingen hebben scholen en schoolbesturen de intrinsieke noodzaak om de mensen met een arbeidsbeperking verder te helpen. Deze mensen hebben vaak een achtergrond in onze eigen scholen van het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs. In de animatie hieronder ziet u hoe het ook al weer zit met de banenafspraak.

Wat is project Baanbrekers?

Het projectteam Baanbrekers biedt praktische ondersteuning aan besturen uit het funderend onderwijs om de banenafspraak uit te voeren.

Wat betekent de banenafspraak voor het funderend onderwijs?

Regio-inspiratiesessies in 2021

klik op het plaatje voor een grotere afbeelding

illustratie kaart van nederland met regiosessies

Direct aanmelden