Het intervisietraject Lead & Learn is helaas door omstandigheden afgelast.

Het is vanaf nu wel mogelijk om uw interesse kenbaar te maken voor deelname aan twee nieuwe intervisietrajecten die najaar 2020 starten. Wilt u hierover op de hoogte worden gehouden? Laat dan uw gegevens achter via dit interesseformulier.


Het intervisietraject Lead & Learn is speciaal ontwikkeld voor team- of afdelingsleiders die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap. Hoe geeft u leiding aan uw team? Hoe gaat u om met dilemma’s die u tegenkomt als schoolleider? En, hoe kunt u als leidinggevende een meer coachende rol aannemen? Deze en andere vragen over de rol en positie van de schoolleider in het middenmanagement komen uitgebreid aan bod. Tijdens dit hele traject staat uw persoonlijke leervraag centraal. 
 

Doel

Door inspirerende lezingen, verdiepende masterclasses en praktische workshops doet u nieuwe inzichten op en krijgt u meer grip op uw positie als schoolleider. Daarnaast staat tijdens de begeleide intervisie uw professionele leervraag over de rol van schoolleider centraal. Door samen met collega-schoolleiders te reflecteren op de eigen uitdagingen en ontwikkelpunten, kunt u een stevige impuls geven aan uw functie. 

Voor wie?

Het intervisietraject Lead & Learn is bedoeld voor schoolleiders uit het middenmanagement. In de praktijk gaat het om functies als teamleider, afdelingsleider, unitleider of locatiedirecteur.  

Wat levert het op?

Na het doorlopen van dit traject:  

  • heeft u nieuwe inzichten over leiding geven aan docententeams opgedaan tijdens de inspirerende masterclasses
  • heeft u samen met collega-schoolleiders ervaringen uit uw eigen praktijk uitgewisseld
  • heeft u gezamenlijk gereflecteerd op uw eigen handelen als schoolleider
  • bent u met uw eigen ontwikkelvraag aan de slag gegaan
  • heeft u in kaart gebracht hoe uw ambities aansluiten bij de ontwikkeling van uw school. 

Programma op hoofdlijnen

Als team- of afdelingsleider speelt u een steeds grotere rol in de school. U bent de spil tussen het docententeam en de directie en u bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van een professionele cultuur. Dat vereist specifieke kennis en deskundigheid, vooral wat betreft leiderschap. Aan de hand van inspirerende lezingen, verdiepende masterclasses, praktische workshops en begeleide intervisie krijgt uw meer grip op en handvatten voor uw eigen ontwikkeling. 
Tijdens de intervisiebijeenkomsten van Lead & Learn staat uw persoonlijke leervraag centraal. Deelnemers brengen tijdens de begeleide intervisie om de beurt een casus of vraagstuk uit de praktijk in. Door hier samen met collega-schoolleiders over in gesprek te gaan, doet u nieuwe inzichten op en krijgt u meer grip op de onderstromen in de organisatie.  

Data en locatie 

Het intervisietraject Lead & Learn bestaat uit meerdere bijeenkomsten: 

  • Start/informatiebijeenkomst: 2 april 2020 (13.00 - 16.30 uur) 
  • Intervisie 1: 15 en 16 april 2020 (10.00 - 21.00 uur en 9.30 - 15.30 uur)                
  • Intervisie 2: 28 mei 2020 (13.00 - 17.30 uur) 
  • Intervisie 3: 14 september 2020 (13.00 - 17.30 uur) 
  • Intervisie 4: 29 oktober 2020 (10.00 - 16.30 uur) 

Dit intervisietraject vindt plaats op Landgoed de Horst in Driebergen. 

Kosten

€750,- excl. BTW

Inschrijven

Aanmelden voor dit traject is helaas niet mogelijk. 

Meer informatie

Meer weten over dit traject? Bekijk de informatieflyer.

Meer informatie over intervisie kunt u lezen in katern 10 ‘Leren door vragen en Luisteren: intervisie als ontwikkelingsmethodiek’. Deze is te vinden op de website van de VO-academie. Voor overige vragen over dit traject kunt u contact opnemen via info@vo-academie.nl o.v.v. Lead & Learn.