Bent u gestart als bestuurder en wilt u samen met andere beginnende bestuurders de diversiteit van het beroep verkennen? De VO-academie heeft voor u het inwerktraject Beginnend Bestuurder ontwikkeld om u te faciliteren in uw nieuwe rol. Tijdens dit traject vormt u een realistisch beeld van het beroep en krijgt u inzicht in de kwaliteiten die u bezit om deze functie uit te oefenen.

Voor wie? 

Het inwerktraject Beginnend Bestuurder is ontwikkeld om startende bestuurders, met maximaal twee jaar ervaring, te faciliteren in hun nieuwe rol. Voorafgaand aan het traject vindt een telefonisch intakegesprek plaats. 
 

Wat levert deelname op? 

Na deelname heeft u:    

  • Zicht op het diverse beroep van bestuurder. Aan de hand van de professionaliseringthema’s krijgt u inzicht in de verschillende facetten van het beroep, de Code Goed Bestuur, de relatie met de MR en de Raad van Toezicht en het Toezichtkader van de Inspectie van het onderwijs;  
  • Inzicht in vraagstukken waar ‘de bestuurder van nu’ mee te maken krijgt en de beroepsdilemma’s die in deze specifieke periode spelen;  
  • Handvatten om op basis van uw drijfveren en kwaliteiten een professioneel zelfbeeld te formuleren; 
  • Maakt u deel uit van een netwerk van beginnend bestuurders: u leert van elkaars kennis en ervaringen;  
  • Samen met andere beginnende bestuurders uw persoonlijke ontwikkelvraag verder verkend en uitgediept tijdens de intervisiesessies.   
     

Programma op hoofdlijnen 

Het inwerktraject Beginnend Bestuurder start met een tweedaagse waarin u kennis en inzichten krijgt aangereikt door experts op het gebied van besturen. Tijdens inspirerende workshops leert en reflecteert u in samenwerking met andere bestuurders. 

Na de tweedaagse vinden twee intervisiebijeenkomsten plaats, die elk starten met een interactieve lezing of workshop. De inzichten die u hieruit opdoet, verbindt u vervolgens aan uw eigen werkcontext door middel van intervisie. Tijdens de intervisiesessies in de middag bespreekt u uitdagingen en dilemma’s met elkaar. Bovendien reflecteert u op waardevolle successen uit uw dagelijkse werkpraktijk. Deze sessies geven u nieuwe inzichten over hoe u uw positie als bestuurder wilt invullen. 

 

"Een overzichtelijke introductie in het brede veld van onderwijsbesturen en een opening naar een netwerk van peers" (oud-deelnemer) 

 
Praktische informatie 

Data:  

  • Tweedaagse: 13 en 14 oktober 2022 (10.00 - 21.00 uur en 09.30 - 15.30 uur)   
  • Intervisiebijeenkomst: 25 november 2022 (10.00 - 17.00 uur)   
  • Intervisiebijeenkomst: 20 januari 2023 (10.00 - 17.00 uur)   

Locatie

n.n.b. 

Kosten

Deelname aan het traject bedraagt €400,00 (excl. BTW). 

Inschrijven

Meld u aan via dit formulier 

Vragen? 

Heeft u vragen over dit inwerktraject? Of weet u niet zeker of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact met ons op via info@vo-academie.nl o.v.v. Beginnend Bestuurder. 

Direct aanmelden