Net begonnen als schoolleider in het middenmanagement? En zoekt u reflectie en verdieping op uw leidinggevende kwaliteiten en een impuls voor een goede start op uw school? Dan geeft het traject Beginnend Schoolleider een gefundeerde basis voor uw nieuwe rol als schoolleider. In dit inwerktraject doet u kennis op over leidinggeven in het onderwijs en reflecteert u samen met collega-schoolleiders op uw functie.

Voor wie? 

Dit inwerktraject is bedoeld voor schoolleiders in het middenmanagement (team- of afdelingsleiders), met maximaal twee jaar ervaring. Het gaat dus om functies waarin u verantwoordelijk bent voor het aansturen van een groep docenten en bijvoorbeeld voor het voeren van de functioneringsgesprekken.

Wat levert deelname op? 

Na deelname heeft u:  

  • meer zicht op het speelveld van leidinggevenden in het onderwijs
  • inzicht in uw eigen rol; zowel formeel als met betrekking tot de vraag ‘wat voor leider ben ik?’  
  • toegang tot een netwerk met andere beginnende schoolleiders
  • meer zicht op uw eigen rol met het oog op inwerken en professionaliseren op uw school
  • concrete handvatten om een goed vervolg te geven aan uw start als schoolleider op uw school.
     

Programma op hoofdlijnen 

Dit traject start met een tweedaagse op 11 en 12 november 2021. Op de eerste dag van de tweedaagse doet u nieuwe inzichten op tijdens lezingen en workshops gericht op uw nieuwe leidinggevende rol. Ook wordt u meegenomen in de basics van intervisie. De tweede dag staat in het teken van uw start als leidinggevende binnen de onderwijssector. U volgt in de ochtend een inhoudelijke sessie waarin u aan het denken wordt gezet over leidinggeven aan goed onderwijs. In de middag gaat u met de opgedane kennis aan de slag tijdens een intervisiesessie. 

Na de tweedaagse volgen twee bijeenkomsten die starten  met een inspirerende workshop. De inzichten die u tijdens deze workshops opdoet, verbindt u in de middag aan uw eigen werkcontext in de intervisiesessie. U bespreekt uitdagingen en vraagstukken uit uw dagelijkse werkpraktijk. Deze sessies geven u nieuwe inzichten over hoe u uw rol als schoolleider wilt invullen.

 

“Een ideale manier om het werkveld als beginnend leidinggevende in het onderwijs te leren kennen” (oud-deelnemer) 

 

Praktische informatie

Data: Tweedaagse: 11 en 12 november 2021 (10.00 - 21.00 uur en 9.30 - 15.30 uur) 

Intervisiebijeenkomst: 26 januari 2022 (10.00 - 17.00 uur) 

Intervisiebijeenkomst: 16 maart 2022 (10.00 - 17.00 uur) 

Locatie: Nader te bepalen

Kosten: 400 euro (excl. btw)

Meer info: Bekijk de informatieflyer Beginnend Schoolleider

Inschrijven: Meld u aan via dit formulier.   

Vragen? Heeft u vragen over dit inwerktraject? Of twijfelt u of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@vo-academie.nl o.v.v. Beginnend Schoolleider.

Direct aanmelden