Onderwijsprofessionals zijn van harte uitgenodigd voor dit Kick-off webinar boordevol inspiratie voor een succesvolle Week Tegen Pesten. Rondom het thema ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat‘ krijg je informatie van verschillende experts die je meteen kan inzetten bij de start van de Week Tegen Pesten op jouw school. Luister en kijk mee. Je kunt ook vragen stellen of mooie voorbeelden delen van je eigen school.

Datum en tijd

18 september 2024, van 14.30 tot 16.30 uur

Locatie

Online 

Programma

  • Openingsfilmpje - Met handreikingen hoe je dit filmpje kunt inzetten om binnen je school het gesprek aan te gaan over het thema van dit jaar.
  • Invloed van roddelen op de groep - Is roddelen nou echt zo erg? We doen het toch allemaal? Leer meer over de positieve en negatieve kanten van roddelen en de invloed op de groep.
  • Kletsen op social media - Kinderen en jongeren die vandaag de dag opgroeien zijn digital natives: opgegroeid met de online technologie. Online ontmoeten ze elkaar, en waar mensen samenkomen, wordt gekletst. Wat er online gebeurt gaat ook mee naar school. Tot waar gaat eigenlijk de verantwoordelijkheid van de leraar? En wat kun je doen als je als leraar te maken krijgt met online gedoe wat jouw klas in komt?
  • Jongens vs. meiden - Laat je meenemen in de verschillen en overeenkomsten in hoe jongens en meiden roddelen en pesten. Durf je daarnaast ook te kijken naar je eigen gekleurde bril? Reageren we eigenlijk wel hetzelfde op jongens en meiden? En welke invloed heeft dat?
  • Q & A - Stel je vragen aan de experts en krijg inzichten en praktische tips om mee aan de slag te gaan.

 
Deelnemende experts zijn: Antoinette Kroes (docent en onderzoeker bij Fontys OSO & Kenniscentrum), Loïs Gampierakis (adviseur sociale media Stichting School & Veiligheid) en Marijke van der Zalm, adviseur pesten Stichting School & Veiligheid. 

Meld je aan

Direct aanmelden