Het afgelopen jaar heeft een team van leraren, vakexperts en curriculumontwikkelaars gewerkt aan de actualisatie van de kerndoelen voor Nederlands en rekenen en wiskunde. Op 28 september worden de conceptkerndoelen aangeboden aan het ministerie van OCW. Ook aan de ontwikkeling van de kerndoelen van digitale geletterdheid en burgerschap wordt momenteel hard gewerkt, waarvan de conceptdoelen eind dit jaar volgen. Hoe bruikbaar zijn deze conceptkerndoelen? Wat heeft jouw school nodig om straks met de geactualiseerde kerndoelen te gaan werken? En hoe kun jij aan het vervolgproces deelnemen? Kom op 10 oktober naar dit congres van SLO en praat mee.

Datum en tijd

Dinsdag 10 oktober 2023, van 10.00 – 16.15 uur (inloop vanaf 9.00 uur en aansluitend borrel)

Locatie 

De Woonindustrie in Nieuwegein 

Voor wie

Leraren, IB’ers, coördinatoren, schoolleiders, bestuurders, stafmedewerkers po/vo/(v)so, onderwijsorganisaties, lerarenopleiders, toetsmakers, leermiddelenmakers, onderwijsadviseurs, experts, geïnteresseerden.

Programma

Onder leiding van dagvoorzitter Dolores Leeuwin, bekend van ‘Het Klokhuis’ en ‘Knoop in je zakdoek’, kom je tijdens de plenaire opening meer te weten over de actualisatie van de kerndoelen. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont houdt de lezing ‘Eerst de pedagogiek en dan de didactiek; want je kan eigenlijk pas als je mag...’. De opening wordt afgesloten met een panel, waaraan naast Steven Pont onder meer Edith Hooge (Onderwijsraad), Alida Oppers (Inspectie van het Onderwijs) en Jindra Divis (SLO) deelnemen.

Na de opening zijn er verdiepende sessies en hoor je meer over het curriculum. Laat je verrassen door de inzichten van sprekers en auteurs waaronder: Anika Embrechts, Peter Arno Coppen, Eva Naaijkens, Katinka Beker (ministerie van OCW), Paul Drijvers en Ronald Keijzer.

Tijdschema:

  • 9.00 - 10.00: inloop met koffie en thee
  • 10.00 - 11.15 uur: Plenaire opening
  • 11.15 - 12.00 uur: pauze
  • 12.00 - 13.00 uur: ronde 1 sessies
  • 13.00 - 14.00 uur: lunch
  • 14.00 - 14.00 uur: ronde 2 sessies
  • 15.00 - 15.45 uur: pauze
  • 15.45 - 16.45 uur: ronde 3 sessies
  • 16.45 uur: borrel 


Kosten

Er zijn geen kosten aan dit congres verbonden.

Aanmelden

Het congres zit bijna vol; er zijn nog een paar plekken. 

Direct aanmelden