Op 15 januari 2020 gaat het leertraject VO-intervisiebegeleider van start. Tijdens dit traject gaat u aan de slag met verschillende intervisiemethodieken die direct toepasbaar zijn binnen uw eigen school. Zo leert u onder andere om de groepsdynamiek binnen een team te herkennen en om krachtige vragen te stellen die tot denken en reflecteren aanzetten. En dat levert meerwaarde op voor u én uw collega’s. Wilt u weten of dit leertraject iets voor u is? Bezoek dan vrijblijvend de informatiebijeenkomst op 27 november.

Via deze tweede tranche worden dertig schoolleiders opgeleid tot startbekwaam intervisiebegeleider. Na afloop van dit traject kennen de deelnemers de basisvaardigheden van het begeleiden van intervisiegroepen, de achterliggende theorieën rond intervisie en hebben zij de eerste vlieguren gemaakt als intervisiebegeleider. Het traject gaat uit van leren van en met elkaar en is geen individueel coachingstraject op intervisievaardigheden.

Voor wie?

Dit leertraject is bestemd voor schoolleiders in het midden- en eindverantwoordelijk management uit het voortgezet onderwijs met minimaal twee jaar ervaring als leidinggevende.

Wat levert het op?

Na het doorlopen van dit traject:

  • Bent u startbekwaam intervisiebegeleider,
  • kent u de basisvaardigheden van het begeleiden van intervisiegroepen,
  • kent u de achterliggende theorieën rond intervisie,
  • heeft u de eerste vlieguren gemaakt als intervisiebegeleider.
  • Het traject gaat uit van leren van en met elkaar en is geen individueel coachingstraject op intervisievaardigheden.

 

Programma op hoofdlijnen

Het programma bestaat uit verschillende bouwstenen: theorie, vaardigheden, ervaren en oefenen. Al deze vier bouwstenen worden tijdens de gemeenschappelijke bijeenkomsten behandeld. Daarnaast komen de deelnemers tussen de bijeenkomsten in subgroepen bij elkaar. De deelnemers schrijven voor de derde bijeenkomst een reflectieverslag. Van de deelnemers verwachten wij dat zij minimaal een keer een ‘eigen’ intervisiegroep begeleiden en ook van die begeleiding(en) een kort reflectieverslag te maken. Meer weten? Download de informatieflyer.

Meer informatie

Meer informatie over intervisie kunt u lezen in katern 10 ‘Leren door vragen en Luisteren: intervisie als ontwikkelingsmethodiek’. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@vo-academie.nl o.v.v. VO-intervisiebegeleider.

Aanmelden

U kunt zich inschrijven via dit formulier van de VO-academie.

Data en locatie

  • Startbijeenkomst: 15 januari 2020
  • Bijeenkomst 2 (middag): 5 februari 2020
  • Bijeenkomst 3 (middag): 4 maart 2020
  • Bijeenkomst 4 (middag): 15 april 2020
  • Slotbijeenkomst: 27 mei 2020

Alle bijeenkomsten en middagen van het leertraject zullen plaatsvinden bij Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn. *N.B. voor het groepsproces, jouw ontwikkeling en de ontwikkeling van je groepsgenoten is een actieve deelname aan alle bijeenkomsten van groot belang. We verzoeken je dan ook vriendelijk deze data te noteren. (Data en tijden zijn onder voorbehoud).

Kosten

Dit traject kost €400,- excl. BTW