Op donderdag 8 september 2022 begint de achtste tranche van de succesvolle opleiding VO-managementcoach. Dit jaar is er plek voor 25 ervaren bestuurders en schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens willen inzetten om (beginnende) collega’s in de sector te ondersteunen bij hun professionalisering.

De opleiding is kosteloos. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding minimaal 2 jaar belangeloos aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform van kennisdeling en groei van expertise in de sector met als uiteindelijke doel een verdere kwaliteitsverbetering van de sector en het onderwijs.
 

Aanmelding en selectie  

VO-managementcoach is opgezet voor ervaren bestuurders en schoolleiders met minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen. 

Solliciteren kan vanaf 14 april 2022. Belangstellenden kunnen zich dan via het aanmeldformulier inschrijven voor het selectieproces. De aanmeldingsprocedure sluit op uiterlijk 9 mei 23:59 of eerder als 40 kandidaten zich hebben aangemeld. Van de 40 aanmeldingen zullen maximaal 25 kandidaten worden toegelaten tot de opleiding.  

Tip! We raden aan om uw antwoorden vooraf al in te vullen in het word-bestand dat u hieronder kunt downloaden, zodat u tijdens de aanmeldprocedure alleen nog maar uw antwoorden in de velden hoeft te plakken. Tevens is dit handig voor uw eigen administratie. 

 

 

Programma op hoofdlijnen  

Het programma, verzorgd door BGL & Partners, biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. Meer informatie over het programma van de opleiding vindt u in deze informatieflyer.
 

Praktische informatie

Data:

 

 

 

 

  • 14 april 2022:  Aanmelding geopend.
  • 15 mei 2022: Sluiting aanmeldronde (23:59 uur). Let op: de aanmelding kan eerder sluiten wanneer meer dan 40 kandidaten zich hebben ingeschreven. Het aantal beschikbare sollicitatieplaatsen worden dagelijks geüpdatet op de website.
  • 19 mei t/m 24 mei 2022: Eerste schriftelijke selectieronde.
  • 25 mei 2022: Kandidaten worden per e-mail geïnformeerd over de uitslag van de eerste selectieronde en indien geselecteerd telefonisch ingedeeld voor de selectiedagen.
  • 7 t/m 9 juni 2022:  Selectiegesprekken met kandidaten. Locatie: VO-raad, Aidadreef 4 in Utrecht.
  • 22 juni 2022: Definitieve selectie van 25 deelnemers. De kandidaten worden per e-mail geïnformeerd over de uitslag.
  • 8 september 2022: Startbijeenkomst tranche 8 VO-managementcoach. Locatie: Aristo Lunetten, Brennerbaan 150 in Utrecht.  

Locatie: 

De bijeenkomsten vinden plaats bij Aristo Meeting Center Utrecht Lunetten (Brennerbaan 150, Utrecht) of op het kantoor van de VO-raad (Aidadreef 4, Utrecht). 

Kosten: 

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden. Daar tegenover staat dat deelnemers minimaal twee jaar als VO-managementcoach (via de pool van de VO-academie) actief zijn voor de sector.

Solliciteren: 

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Vragen? 

Voor meer informatie over de profielschets en de aanmeld- en selectieprocedure kunt u contact opnemen met Tammy van Son, info@vo-academie.nl of 030- 232 48 00.