Bent u team- of schoolleider en wilt u kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma.

Doelgroep

Schoolleiders en teamleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuistiek
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

Alle bijeenkomsten starten met een inspiratiesessie en hebben een thema waarbij een vraag rondom leiderschap en innovatie centraal staat. De inspiratiesessie is een opmaat naar de intervisie op basis van casuistiek, waarin je je in kleine groepjes buigt over de dilemma’s en casussen van collega-schoolleiders. In korte tijd geef je feedback over welke interventie jij zou toepassen en haal je zelf feedback op over je eigen casus.

Waar en wanneer?

De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in regio Limburg. De eerste vijf bijeenkomsten zijn inmiddels geweest, maar u kunt nog naar de volgende bijeenkomsten op:

Bijeenkomst 6: 28 juni 2021
Bijeenkomst 7: 16 december 2021

Tussen de bijeenkomsten door ontmoeten we elkaar tijdens online koffiemomenten.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doet u inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kunt u de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op uw eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

Vragen?

Heeft u vragen over het Leiderschapscafé in regio Limburg? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Ervaring van deelnemer

“Een inzicht dat ik uit de inspiratiesessie meeneem is dat je eerst afscheid moet nemen van oude patronen en structuren in de organisatie om ruimte te hebben voor vernieuwing.”
 

Dit leiderschapscafé wordt georganiseerd door Schoolleiders voor de Toekomst

Direct aanmelden