Op 27 juni organiseert de VO-academie de masterclass ‘Achievement through people’. Spreker is psycholoog Martijn van der Spoel.

Voertaal masterclass: Engels, spreker spreekt ook basis Nederlands.

Over de masterclass

Een groot deel van het succes en de kracht van een school hangt samen met het vermogen van schoolleiders om teams te leiden. Om dat met succes te doen is het belangrijk om de waarde van effectieve teams te herkennen en te begrijpen. Die waarde wordt zichtbaar wanneer we de diverse niveaus van eigenaarschap en teambegrip onderzoeken. Bovendien laat het duidelijk zien hoe teambegrip en eigenaarschap teamprocessen vormen die voortdurende ontwikkeling stimuleren.

In deze masterclass wordt u meegenomen door onderzoeksgerelateerde aspecten van People management. Er wordt specifieke aandacht gegeven aan hoe u als schoolleider op een zinvolle wijze kunt reageren op uitdagingen in het aanpassingsvermogen van uw team. Tot slot wordt besproken hoe u de context van verschillende aspecten van goed presterende teams kunt plannen, beïnvloeden, evalueren en onderzoeken.

Deze interactieve sessie wordt verweven met psychologische verklaringen van leidinggeven. Martijn zal de theorie uitleggen aan de hand van de achterliggende technieken en bespreken hoe deze het beste in de praktijk gebracht kunnen worden. De sleutel van deze masterclass is een focus op zowel het 'hoe' als het 'waarom' van succesvolle teamontwikkeling.

Over de spreker
Martijn van der Spoel, gevestigd in Londen, is een psycholoog die een breed scala aan lezingen over het brein verzorgt in onderwijssituaties, van secundair tot universitair. Hij is gepromoveerd aan het Institute of Education van London University. Martijn is de oprichter en directeur van Glia Learning Ltd en werkt met ongeveer 15.000 mensen per jaar. Het grootste deel van zijn werk bevindt zich in de educatieve driehoek van student - ouder - leraar. In deze masterclass baseert Martijn zich vooral op zijn betrokkenheid bij schoolleiders of schoolclusters en de ervaringen die hij heeft opgedaan door hen te helpen met hun uitdagingen in teamprocessen.

Datum en tijd

Donderdag 27 juni van 15:00 tot 18:00 uur, met aansluitend diner-buffet.

Locatie

Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Kosten 

75 euro 

Voor wie

Schoolleiders uit het middenmanagement en eindverantwoordelijk management, bestuurders 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier