In deze praktijkgerichte masterclass staan twee essentiële rollen voor bestuurders en directeuren centraal: verandermanager en veranderleider.

Beide rollen zijn noodzakelijk om een organisatie wendbaar te maken en om innovatief te kunnen omgaan met de toenemende stroom van strategische veranderingen in het onderwijs. Hoe wendbaarder een organisatie is, des te beter is hij voorbereid op nog meer turbulentie in de komende jaren. De gastsprekers - mr. Daniel Le Gras en drs. Ton Broeren -  hebben hier ervaring mee en zullen de invulling van beide rollen toelichten.

Over de sprekers

Mr. Daniel Le Gras is partner van het Instituut voor Governance en Leiderschap en het Expertise Center voor Bestuur en Verandervermogen. Hij is senior docent governance, leiderschap en veranderkunde bij diverse business scholen en heeft een jarenlange ervaring als organisatieadviseur, register interim-directeur en executive coach. Hij is auteur van diverse werkboeken voor bestuurders over innovatie- en verandervermogen en voor toezichthouders over proactief toezicht.

Drs. Ton Broeren heeft interdisciplinaire onderwijskunde gestudeerd aan de universiteit in Nijmegen. Hij is sinds 2003 algemeen directeur en vanaf 2008 bestuurder van Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot. Vanuit deze functie is hij lid van de ledenadviesraad van de VO-raad en van het dagelijks bestuur van het Regionale Samenwerkingsverband voor Passend Voortgezet Onderwijs Eindhoven-De Kempen. Hij is lid van de Raad van Toezicht van ROC Ter AA in Helmond.

Datum en tijd

Donderdag 13 december 2018, van 15.30 tot 18.00 uur. Inloop vanaf 15.00 uur. Aansluitend is er een dinerbuffet.

Locatie

N.n.b. (centraal in Nederland)

Voor wie

Bestuurders in het vo

Kosten

75 euro

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het formulier van de VO-academie.