Op 18 juni organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs een masterclass over bestuurlijke samenwerking in een complex netwerk. De masterclass is bedoeld voor leidinggevende van samenwerkingsverbanden die zich moeten manoeuvreren in het complexe speelveld van passend onderwijs.

De masterclass wordt ingeleid door dr. Pieterjan van Delden, die gepromoveerd is op het onderwerp samenwerkingsverbanden. De theorie uit de inleiding wordt gekoppeld aan de persoonlijke leervragen die vooraf zijn ingediend. Onder begeleiding van van Delden gaat u gezamenlijk op zoek naar antwoorden en krijgt u praktische tools en tips aangereikt om de samenwerking een impuls te geven.

Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • verschillende vormen van samenwerkingsverbanden;
  • netwerksturing en samenwerking;
  • omgaan met tegengestelde belangen;
  • rolopvatting
     

Ervaringen: 
Enkele reacties van deelnemers aan een eerder masterclass onder leiding van Pieterjan van Delden:

“Voor mij zijn deze bijeenkomsten van het Steunpunt Passend Onderwijs een soort scholingstraject als directeur van een samenwerkingsverband. Het is heel prettig om iemand te horen die er echt diepe studie van heeft gemaakt; dit gaat veel verder dan een workshop, omdat de casuïstiek aan een theoretisch model wordt gekoppeld. Dat past goed bij mijn eigen leerstijl: de verbinding van de praktijk aan de theorie.”

“Heel leerzaam, wat zit er toch veel achter de systemen waar je zelf midden in zit. Ik kom uit de praktijk, ben geen bestuurder, die wereld is nieuw voor mij. Dit helpt mij heel erg om het systeem beter te begrijpen. En dat mijn casus vanmiddag behandeld is, geeft het natuurlijk nog iets extra’s. Het inspireert om door te gaan.”

Datum en tijd

Donderdag 18 juni 2019, van 14.00 tot 17.00 uur. Optioneel een aansluitend nagesprek met soep en broodjes. U geeft dit bij uw aanmelding aan.

Locatie

Vathorst College, Lovink 6 in Amersfoort

Voor wie

Leidinggevenden van samenwerkingsverbanden po en vo

Kosten 

50 euro (incl. btw) per persoon

Aanmelden en indienen leervragen

U kunt zich aanmelden via het online formulier van het Steunpunt Passend Onderwijs. Uw casussen en leervragen kunt u indienen bij projectleider Mike Jolink via: steunpuntpassendonderwijs@vo-raad.nl