Hoe kunnen we samen toewerken naar een succesvolle doorstroom van vmbo naar mbo? Kan bruggen bouwen de sleutel zijn? Met andere woorden, kunnen we samen-werkend en samen-lerend de doorstroom versterken? En hoe kunnen we samenwerken en samenleren? In de masterclass ‘Gevraagd: bruggenbouwers’ krijgt u handzame tools aangereikt om de samenwerking te versterken.

Carla Oonk (onderzoeker, docent en onderwijscoördinator) ontwikkelde samen met haar collega’s aan Wageningen Universiteit de zogenaamde ‘boundary crossing’ rubric. Dit is een instrument dat u en uw collega’s kan helpen om te leren van elkaar wie je bent en wat je in huis hebt, effectief samen te werken, wederzijds perspectief en begrip op te maken, en ten slotte tot nieuwe, innovatieve manieren van werken te komen over de grenzen van de bestaande aanpak heen.

Wikash Chaitram (manager voorlichting en informatie, PR, communicatie & marketing) en Sofie Poorthuis (overstapcoach) van het ROC van Amsterdam vertellen u vanuit de praktijk hoe ze aan het bruggen bouwen zijn geslagen.

In een afsluitende paneldiscussie gaat u met de sprekers, met leerlingen en met elkaar in gesprek over een plan van aanpak voor een soepelere overgang vmbo-mbo.

Programma

15.30 – 16.00 uur Inloop
16.00 – 16.45 uur Carla Oonk – Wageningen Universiteit
16.45 – 17.30 uur Sofie Poorthuis en Wikash Chaitram – ROC van Amsterdam
17.30 – 18.15 uur Buffet
18.15 – 19.00 uur Panelgesprek

Datum en tijd

De bijeenkomst vindt plaats op 9 oktober van 15.30 uur tot 19 uur.

Locatie

Wageningen Universiteit

Voor wie

Schoolleiders, bestuurders en decanen van zowel vo als mbo. Deelname is gratis.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met maatwerk@vo-raad.nl.