Dit schooljaar organiseert VO-content drie Masterkl@ssen voor teamleiders en docenten, vol kennis, ervaring en inspiratie voor schoolleiders. Het thema van de tweede Masterkl@s op het Martinus College gaat over maatwerk. Hier gaat u in gesprek met de docenten en leerlingen. Ook vertellen schoolleiders en docenten hoe zij maatwerk voor hun leerlingen vormgeven.

Tijdens de Masterkl@s Maatwerk gaat bestuurder Kees van Bergeijk het onderwijskundig model toelichten waar al drie jaar met succes mee wordt gewerkt. Het Martinus College begon drie jaar geleden met verschillende activiteiten om leerlingen meer maatwerk te kunnen bieden. Het belangrijkste doel voor de school is het verhogen van de motivatie van de leerlingen.

Ook komen op de Masterkl@s verschillende collega’s aan het woord over de activiteiten die zij uitvoeren om leerlingen meer maatwerk te bieden:

  • Het gebruik van een digitaal portfolio om minder te werken met cijfers en meer te werken aan datgene wat leerlingen voor zichzelf willen bereiken.
  • Het aanbieden van maatwerkuren aan leerlingen die extra activiteiten willen ontplooien of aan leerlingen die extra aandacht willen besteden aan een specifiek vak of onderwerp.
  • Werken vanuit zelf ontwikkelde leerdoelen om beter te kunnen differentiëren tijdens de lessen.
     

Tot slot delen docenten, leerlingen en andere collega’s hun ervaringen: van het gebruik van het portfolio, de opbrengsten van de maatwerkuren en wat er terug te zien is van het werken vanuit leerdoelen tijdens de lessen.

Programma

13:30   Ontvangst

14:00   Presentatie over het veranderproces op het Martinus College

14:30   Het concept in de praktijk: docenten en leerlingen delen hun ervaringen

15:50   Reflectie: Hoe zie jij dit wel/niet geïmplementeerd in jouw school

16:00   In gesprek met docenten, leerlingen en andere aanwezigen

17.00   Afsluiting

Voor wie is het?

Voor schoolleiders, teamleiders en docenten die alles willen weten over het bieden van maatwerk aan leerlingen en hoe je dit concreet kunt vormgeven.

Datum en tijd

Woensdag 27 maart 2019 van 13.30-17.00 uur

Locatie

Martinus College Grootebroek

Kosten

Kosten zijn € 100,- voor collega’s van deelnemende scholen en € 125,- voor collega’s van niet-deelnemende scholen (excl. BTW)

Deelnemen aan alle drie Masterkl@ssen kost € 250,- voor collega’s van deelnemende scholen en € 325,- voor collega’s van niet-deelnemende scholen (excl. BTW)

Aanmelden

Vul het online aanmeldformulier in