Hoe kunt u als schoolleider de ambities en doelstellingen van uw school in de praktijk brengen? Welke uitdagingen en barrières ervaart u daarbij? En wat kunt u leren van de ervaringen van collega’s en leidinggevenden uit het bedrijfsleven en andere maatschappelijke sectoren? Dit is het centrale thema van de Nationale Schoolleiders Top VO 2018.

Het voortgezet onderwijs is volop in beweging. Scholen werken aan eigentijds onderwijs, investeren in maatwerk en brede vorming voor alle leerlingen en ontwikkelen zich als lerende organisatie, met een toekomstbestendig personeelsbeleid. Deze, en andere ambities, vormen de kern van het geactualiseerde sectorakkoord 2018-2020. We weten dus waar we naartoe willen, maar hoe gaan we daar komen? Dat vraagt van u als schoolleider kennis, daadkracht en vooral ook strategisch en innovatief leiderschap.

Programma

Tijdens de Nationale Schoolleiders Top staan uw vragen en dilemma’s en die van uw school centraal. In interactieve sessies gaat u aan de slag; met honderden ambitieuze collega-schoolleiders, met de ondersteunende projecten van onder andere de VO-raad en met experts op het gebied van organisatieontwikkeling. Ook ontmoet u topmensen uit het bedrijfsleven, wetenschap, sport en cultuur uit het netwerk van NL2025, een platform van bestuurders en leiders. Zij delen hun ervaringen met u, ter inspiratie maar vooral ook om u kennis en inzichten te geven die u kunnen helpen uw ambities in de praktijk te brengen.

U kunt tijdens de NST VO in gesprek met onder meer Dick Boer (voormalig CEO Ahold Delhaize), Sven Smit (Senior Partner McKinsey & Company), Hans de Jong (CEO Philips Benelux) en Cathelijne Broers (directeur De Hermitage & De Nieuwe Kerk Amsterdam).
 
In september 2018 wordt het volledige programma van de NST VO 2018 bekendgemaakt. 

Datum

Donderdag 8 november 2018

Locatie

Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Voor wie?

De NST is bestemd voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs, van teamleider tot rector en directeur. Medewerkers die werken aan schoolontwikkeling, zoals HR-managers, zijn ook welkom. De drie voorgaande edities van de NST werden door de deelnemers gemiddeld met een 8 beoordeeld.

Meer weten en aanmelden 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website nationaleschoolleiderstop.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden

Zie ook het online magazine over de vorige editie

Organisatie

Deze Nationale Schoolleiders Top 2018 is een combinatie van de werkconferentie VO Werkt! van de VO-raad en de Nationale Schoolleiders Top. De organisatie is een samenwerkingsverband van de VO-raad, NL2025, Stichting Schoolleidersregister VO, het Netwerk van Schoolleiders en het ministerie van OCW.