Op 30 november organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs opnieuw een netwerkbijeenkomst over kwaliteitszorg en bedrijfsvoering in het kader van passend onderwijs.

Het ochtendprogramma staat grotendeels in het teken van werken met visitaties en audits, terwijl de middag gewijd is aan data-gedreven werken. Beide delen bestaan uit inhoudelijke inleidingen en praktijkvoorbeelden van collega’s.

In zowel de ochtend als de middag is er ruimte voor actuele onderwerpen, waaronder bekostiging voor 2023 en 2024 (inclusief de generieke korting in 2023), de vertaling van de 25 verbetermaatregelen passend onderwijs naar de eigen regio, btw-aangelegenheden, het gebruik van BSN-nummers, het rapport Doelmatigheid van de Inspectie van het Onderwijs, en ervaringen met werken met de vangnetbepaling.

Programma​

9.15-9.30 uur
Inloop
9.30-9.40 uur
Opening en welkom
9.40-10.40 uur
Visitaties en audits als vorm van kwaliteitszorg

introductie over doel & nut met Jos van de Pluijm en Petra Heegsma, en presentatie van voorbeelden uit diverse regio’s (o.a. Almere College, CSG Bogerman, swv Brabantse Wal en regio Achterhoek / Twente) en collegiale visitatie passend onderwijs (Evelien van den Broek).

10.40-11.30 uur
Verdiepende groepssessie (5 groepen) over het werken met visitaties en audits
11.30 -12.30 uur
Actualiteiten blok 1

 O.a. generieke korting en rapport doelmatigheid inspectie, door Rick de Wit en Jesper Houwen met medewerking van Johan Vroegindeweij. 

12.30-13.15 uur
Lunch
13.15-14.15 uur
Data-gedreven werken

Introductie over principes van data-gedreven werken (Evelyn van Lochem) en een praktijkvoorbeeld over data-gedreven werken bij KoersVO op basis va het Dashboard Passend Onderwijs en hun eigen Dashboard (Jaco van den Berg).

14.15-14.50 uur
Ruimte voor vragen over data-gedreven werken en het ophalen van wensen voor de volgende bijeenkomst

In de volgende bijeenkomst zal er meer aandacht zijn voor het gebruik van jeugdzorg en regionale sociaal-economische data. Met een bijdrage van Johan Vroegindeweij over het werken met jeugdhulp en zorg data bij swv Unita.

14.50-15.30 uur:
Actualiteiten blok 2

O.a. BTW, BSN-gebruik door samenwerkingsverbanden (door Rick de Wit en Jesper Houwen met medewerking van Dennis Gerrits). 
 

Het programma is mede samengesteld door de agendagroep waarin Johan Vroegindeweij, Femke Janssen en Pieter van Dijk vanuit de praktijk deelnemen.
 

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 30 november 2023, van 9.15-15.30 uur
  • Locatie: Fletcher Hotel-Restaurant Stichtse Rotonde 11, Amersfoort
  • Voor wie: bestuurders, managers en beleidsmedewerkers van samenwerkingsverbanden en schoolbesturen 
  • Kosten: geen
     

Aanmelden

Direct aanmelden