Je hebt een leidinggevende functie in je school en je team, je collega’s en misschien ook je eigen leidinggevende willen allemaal wat van je. Dat kan soms een spagaat opleveren. Aan de ene kant voel je je betrokken bij je team en wil je graag dat prettige, vertrouwde teamlid zijn. Aan de andere kant moet je soms ook impopulaire besluiten nemen.

Grote kans dat je je in de volgende uitdagingen herkent:

  • Je moet een balans vinden tussen de waan van de dag en jouw lange termijnvisie voor de school.
  • Je wilt zo veel doen, maar hebt beperkte tijd en budget en je móet kiezen.
  • Je twijfelt soms of je meer gewicht moet geven aan interne strubbelingen of aan collectieve belangen voor jouw medewerkers en jouw school.
  • De directie wil van alles en je medewerkers willen van alles. Jij moet beide kanten verbinden.
  • Je moet richting geven, maar hebt zelf ook niet altijd alle antwoorden.
  • Je wilt het leuk hebben met iedereen in de school, maar bent wel degene die soms vervelende beslissingen moet nemen. 

Kortom, als leidinggevende in een professionele schoolorganisatie is het geregeld balanceren. Bijvoorbeeld tussen het welbevinden van je teamleden en de onderwijsambities van het bestuur. Hoe houd je dat met elkaar in evenwicht?

Stimulerende omgeving

Heb je er weleens aan gedacht een stimulerende omgeving voor jezelf te regelen? Waarin je kan reflecteren op jouw ervaringen als leidinggevende én die van gelijkgestemde collega-leidinggevenden van andere scholen?

Op 12 december 2018 kan je in alle openheid met andere schoolbestuurders, schoolleiders en HR-adviseurs in gesprek tijdens het event ‘Leidinggeven in spagaat’. Jouw leervragen staan centraal en samen met collega leidinggevenden zet je de volgende stap ik jouw professionele ontwikkeling. Zodat jij jouw positie in de school verder kan versterken en met plezier de resultaten realiseert waar je van droomt.

Geef je alvast op voor het event ‘Leidinggeven in spagaat’! De details over het programma volgen zo spoedig mogelijk.

Datum en locatie

Woensdag 12 december 2018. Locatie: Kaap Doorn conferentiecentrum, postweg 9, Doorn.  De bijeenkomst duurt van 09:30 tot 16:30 met aansluitend gelegenheid om met elkaar na te praten. 

Aanmelden 

Fill out my online form.