Wat gebeurt er écht in jouw klas, in de school? In de drukte van alledag handelen we al snel  op basis van het beeld dat we denken van een leerling te hebben, maar klopt dat beeld ook? Heb jij je leerling in beeld? Dat is de centrale vraag van de conferentie 'Met Alle Respect! 2022' van Stichting School & Veiligheid.

Het gaat hierbij onder meer over het beter kennen van de leefwereld (o.a. thuissituatie) van de leerlingen. Want als je hier zicht op hebt, weet je welke uitdagingen je als school te overbruggen hebt en wat je moet bieden om alle leerlingen gelijke kansen te geven. En het gaat over het aandacht hebben voor leerlingen. Want als zij zich gezien voelen, draagt dat bij aan een positief zelfbeeld en een prettig groepsklimaat, en dus aan een sociaal veilige school. 

Datum en tijden

Woensdag 30 maart 2022, van 12.30 tot 16.00 uur.

Locatie 

Online 

Programma

Het programma bestaat uit een inspirerende keynote van Iliass el Hadioui, bijdrages van leerlingen en diverse verdiepende workshops. Alle workshopleiders leggen vanuit hun expertise de link met het centrale thema. 

Bekijk het gehele programma op de website van Stichting School & Veiligheid

Voor wie?

Met Alle Respect! is voor leraren, begeleiders en schoolleiders in po, vo en mbo. Ook voor opleiders en studenten van tweedegraads lerarenopleidingen en pabo’s is deze conferentie waardevol.

Aanmelden 

Direct aanmelden