Van nut en noodzaak van diversiteit en inclusie zijn veel onderwijsbestuurders overtuigd. Nog te vaak wordt het vraagstuk benaderd vanuit personeelsbeleid, maar is het HRM-jasje voor diversiteit juist te krap? Welke routes zijn er naar een inclusieve organisatie? In deze interactieve masterclass bespreken Saniye Çelik en Ferd Stouten de uitdagingen in de onderwijspraktijk en de sleutel voor succes en hoe u kunt zorgen voor een duurzame inbedding van diversiteit en inclusie op alle niveaus van de schoolorganisatie. Hoe kan de school dit veranderkundig en onderwijskundig aanvliegen? Hoe kan de schoolleiding eigenaarschap en draagvlak creëren bij de gehele onderwijsorganisatie? Inzichten uit zowel de praktijk als de wetenschap zullen in deze masterclass de revue passeren.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs.

Over de sprekers

Dr. Saniye Çelik is lector Diversiteit en Inclusie aan de Hogeschool Leiden en opleider bij de Universiteit Leiden. Zij promoveerde aan de Universiteit Leiden op de business case van diversiteit in publieke organisaties. Ze leidt verschillende programma’s, onder andere een leiderschapsprogramma voor burgemeesters, en een programma voor inclusief leiderschap voor directeuren en diversiteit & inclusie voor professionals.  

Ferd Stouten is oud-bestuurder en heeft in verschillende grote steden gewerkt. Hij is daardoor bekend met de grotestedenproblematiek waar diversiteit en kansengelijkheid de twee terugkerende thema’s zijn die vooral op strategisch niveau aandacht vragen. Naast zijn inhoudelijke kennis van onderwijs heeft hij grote betrokkenheid bij opleidingsscholen en zet hij trajecten op voor hoogopgeleide statushouders.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 18 maart 2021

Tijd: 15:00 - 17:00 uur (inclusief pauze)  

Locatie: Online (Zoom)

Kosten: €50,- excl. BTW

Interesse? Meld u nu aan via dit formulier 

Direct aanmelden