Welke kennis ontbreekt nog als het gaat over (de elementen van) goed leesonderwijs en welke bestaande wetenschappelijke kennis is nog niet voldoende onderzocht binnen het Nederlandse onderwijs? De Kennistafel Effectief Leesonderwijs is op zoek naar de input van onderwijsprofessionals rond deze vragen; op basis hiervan wordt een Onderzoeksagenda Leesonderwijs gemaakt. Denk mee tijdens een van de twee verdiepingssessies.

De Onderzoeksagenda Leesonderwijs moet een overzicht gaan bieden van de belangrijkste vraagstukken uit de onderwijspraktijk waar meer onderzoek naar nodig is en waarmee we het leesonderwijs kunnen verbeteren of versterken. De Kennistafel heeft hiervoor jouw input nodig. Graag gaan ze met je in gesprek tijdens één van de online verdiepingssessies. 

Data en tijden

  • Op 4 oktober 2023 vindt van 15.00 tot 16.00 uur een sessie plaats onder begeleiding van prof. dr. Paul van den Broek, hoogleraar 'Cognitieve en Neurobiologische Grondslagen van Leren en Doceren' (Universiteit Leiden) en prof. dr. Eliane Segers, hoogleraar aan het Behavioural Science Institute en Orthopedagogiek: Leren en Ontwikkeling. 
  • Op 9 oktober 2023 vindt van 15.00 tot 16.00 uur een sessie plaats onder begeleiding van prof. dr. Roel van Steensel, hoogleraar 'Leesgedrag' (Vrije Universiteit Amsterdam).


Locatie

Online

Voor wie

Leraren, schoolleiders, bestuurders, onderzoekers en lerarenopleiders 

Aanmelden 

Direct aanmelden