Op 20, 21 en 22 april organiseert Tel mee met Taal, samen met het programma Leven Lang Ontwikkelen en de SER, het Ontwikkeling Telt Festival. In een uitgebreid programma met onder meer workshops, lezingen en interactieve sessies staat de vraag centraal wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland voldoende basisvaardigheden heeft om mee te komen in de maatschappij en zich een leven lang blijft ontwikkelen.

Elke dag wordt een ander thema uitgelicht, respectievelijk: ‘De mens centraal’, ‘Samenwerken’ en ‘Kennis en innovatie’.  Dagelijks wordt begonnen met een live studioshow, met o.a. Sarah Sylbing, maker van de veelgeprezen documentaire ‘Klassen’ (20 april), voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Mariëtte Hamer (21 april) en minister van OCW, Ingrid van Engelshoven (22 april). 

In de middag is er een divers aanbod van digitale workshops, lezingen en interactieve sessies, georganiseerd door de sector zelf. Bijvoorbeeld over het stimuleren van leesplezier en leesvaardigheid onder jongeren en het stimuleren van ouders om thuis meer taalactiviteit uit te voeren. Ook zijn er sessies van onder meer Taalambassadeur Melvin, die anderen wil motiveren om te gaan (leren) lezen, en docent Dirk Megens, die als eigenaar en beheerder van het grootste rekenplatform van Nederland 100.000 mensen per maand gratis rekenbijles geeft. 

Bekijk het gehele programma op de festivalwebsite.

Data en tijden 

20, 21 en 22 april 2021, dagelijks van 11.00 – 16.00 uur 

Kosten 

Deelname is gratis.

Aanmelden

Direct aanmelden