Speciaal om beginnend bestuurders te faciliteren in hun nieuwe rol, heeft de VO-academie het leertraject Beginnend Bestuurder: samen een stap verder ontwikkeld. Heb je als beginnend bestuurder behoefte aan een netwerk waarin je samen met andere beginnend bestuurders professioneel betekenis geeft aan je nieuwe rol? Sluit je dan nu aan en leer van en met elkaar.

Voor wie?

Dit leertraject is bestemd voor beginnend bestuurders tot (ongeveer) 2 jaar ervaring in het beroep die een impuls willen geven aan hun rol en positie als bestuurder, en die willen leren van ervaringen binnen een netwerk van andere beginnend bestuurders. Voorafgaand aan dit traject wordt er een intakegesprek gevoerd. 

Wat levert het op?

  • Theoretische  input rondom verschillende facetten van het beroep o.a. professionaliseringsthema’s, governance code, toezichtkader inspectie.
  • Inzicht in de concrete vraagstukken waar ‘ de bestuurder van nu’  mee te maken krijgt. 
  • Leren van mogelijke beroepsdilemma’s van beginnend bestuurders in hun onderwijscontext.
  • Samen met andere beginnend bestuurders leren van verscheidene handelingsmogelijkheden in contextrijke casuïstiek.
  • Een start maken met het formuleren van een (professioneel) zelfbeeld vanuit eigen kwaliteiten en drijfveren.
  • Het verder organiseren van reflectie en feedback in een netwerk van bestuurders.


Programma op hoofdlijnen

In dit traject leren beginnend bestuurders in een netwerk van elkaars praktijkervaringen. Uitdagingen en dilemma’s die beginnend bestuurders tegenkomen in het werk staan centraal. Gevoed door theoretische input leren bestuurders in dit traject onder andere de essenties van intervisie. Zo kunnen de deelnemers samen professioneel betekenis geven aan deze ervaringen en ze te relateren aan de (gewenste) positionering als bestuurder in het politieke onderwijsveld. 

Data en locatie

Deze tweedaagse van de pilot Beginnend bestuurder vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn.

De bijeenkomsten worden verzorgd op 4 en 5 november 2019. 

Aanmelding en kosten

U kunt zich voor dit pilottraject inschrijven via het online formulier. Na inschrijving ontvangt u een digitaal formulier met enkele aanvullende vragen. Weet u niet zeker of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact met ons op via info@vo-academie.nl o.v.v. Pilottraject beginnend bestuurder.

Het traject kost 400 euro excl. BTW, inclusief lunch en diner. Een hotelovernachting is niet inbegrepen.