De MBO Raad, de PO-Raad, de VO-raad, de Vereniging Hogescholen en de VSNU willen onderwijs en onderzoek optimaal met elkaar verbinden. Een visie zonder plan blijft een droom, dus de vijf sectorraden beginnen hiermee door het ontwikkelen van #kennisvooronderwijs: een plan van aanpak voor de versterking van de kennisinfrastructuur voor het onderwijs. Dit plan wordt in de aanwezigheid van minister Van Engelshoven gepresenteerd en ook u kunt aanwezig zijn bij de bekendmaking op 1 april.

De wereld om ons heen verandert snel. Dat stelt het onderwijs voor grote uitdagingen. Elke dag werken we met veel passie aan goed onderwijs. En om goed onderwijs te blijven leveren, moet er iets gebeuren. Kennis en onderzoek helpen om het onderwijs te innoveren en de kwaliteit te verbeteren. Daarom is het nu – meer dan ooit – nodig om deze twee beter met elkaar te verbinden.

Een goede kennisinfrastructuur helpt hierbij. Eentje waarin kennis toegankelijk, toepasbaar en betrouwbaar is. Maar wat is er eigenlijk nodig om die kennisinfrastructuur te realiseren? De Onderzoeksbende (de samenwerking tussen de vijf sectorraden) zal een antwoord formuleren tijdens de presentatie van hun plan van aanpak.

Datum en tijd

Op 1 april tussen 13:00 uur en 15:00 uur. De inloop begint vanaf 12:15 uur. 

Locatie

Basisschool de Ridderhof. Emile Hullebroeckstraat 66, 3543BZ Utrecht.

Voor wie?

Onderwijsprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers kunnen zich aanmelden voor de lancering.

Aanmelding

U kunt zich aanmelding voor de presentatie via het formulier.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van De Onderzoeksbende of u kunt mailen naar info@onderzoeksbende.nl.

Uitnodiging%201%20april%202019%20onderzoeksbende