Op 13 april organiseert het bestuur van regio Noordwest een bijeenkomst, met als centrale thema 'De prestatiesamenleving, hoe verhoud ik mij als schoolleider hiertoe?'.

Datum en tijd

Donderdag 13 april 2023, van 14.30 tot 17.30 uur (inloop vanaf 14.15 uur)

Locatie

Martinuscollege in Grootebroek (route en contact)

Programma

  • Masterclass: De prestatiesamenleving, hoe verhoud ik mij als schoolleider hiertoe? (Bart Schipmölder en Floor Barten, NSO-CNA)
    In de masterclass Prestatiesamenleving gaan we in op het verschijnsel dat we steeds meer lijken te moeten doen om hetzelfde voor elkaar te krijgen. We beginnen met een uiteenzetting waarin we dit verschijnsel als wicked puzzel proberen te ontwarren, mede door het in een historisch perspectief te plaatsen. Vervolgens gaan we aan de slag met twee vragen. De eerste is: hoe zie je de prestatiesamenleving terug in je eigen schoolpraktijk? De tweede is: welke stappen zou je kunnen zetten om de patronen die de prestatiesamenleving in stand houden te doorbreken of ten positieve te keren?

  • Voorzitter van de VO-raad Henk Hagoort zal aanwezig zijn om te praten over actuele thema's.

  • Verder zullen er volop mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Kosten 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden; voor de maaltijd vragen we een bijdrage van €10,- .

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via onderstaand formulier. Voor vragen kunt u terecht bij secretariaatbeleid@vo-raad.nl

Direct aanmelden